8.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Evropski teden športa z vodeno vadbo na jeklenih športnih poligonih in olimpijski festival

Piše: L. B.

V Evropski teden športa smo vstopili aktivno, z državnim praznikom, pester športni program pa se bo v Sloveniji odvijal vse do 30. septembra. Danes bo med 17. in 19. uro potekala vodena vadba na jeklenih športnih poligonih na 14-ih lokacijah po Sloveniji.

Zunanji jekleni vadbeni poligoni so odlična popestritev športne ponudbe v številnih slovenskih občinah. So skupen projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez in Skupine SIJ (Slovenske industrije jekla).

Poligoni so namenjeni širokemu krogu ljudi in brezplačni za uporabo. Da bi bila vadba na poligonu učinkovita in predvsem varna bo v danes na poligonih prisoten športni strokovnjak, ki bo vsem željnim vadbe na voljo za brezplačno strokovno svetovanje. Brezplačne vodene vadbe bodo potekale na vseh 14 zunanjih jeklenih vadbenih poligonih po Sloveniji. Za več informacij o krajih poligonov si lahko ogledate TUKAJ.

V soboto in nedeljo je Evropski teden športa namenjen predvsem otrokom in družinam. V prestolnico se vračajo olimpijske igre, potekal bo športni program z različnimi gosti, mladimi športniki, ki se bodo predstavljali na glavnem odru in pestro spremljevalno dogajanje, bo trajalo v soboto med 9. in 20. uro ter nedeljo med 9. in 18. uro. V Ljubljani bo na voljo skoraj 40 različnih športnih izzivov.

Olimpijski festival je največji praznik športa za otroke in mlade v Sloveniji. Festival je odlična priložnost, da se otroci na enem mestu preizkusijo v širokem naboru različnih športov in tako lažje najdejo šport najbolj pisan na njihovo dušo. Hkrati pa je to tudi odlična priložnost za številne športne zveze, društva in klube, da predstavijo svojo športno panogo in svoje delovanje ter pridobijo nove člane.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine