7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Evropski teden športa v Mariboru z vrsto brezplačnih dogodkov

V Mariboru, ki letos nosi naziv Evropsko mesto športa, se danes začenja Evropski teden športa. Pri tem je združilo moči več kot 40 različnih organizatorjev in pripravilo več kot 50 brezplačnih prireditev za spodbujanje športnega udejstvovanja. Z različnimi dejavnostmi bodo teden športa od nedelje naprej obeležili tudi drugod po državi.

Evropski teden športa najširši krog prebivalcev spodbuja k redni telesni dejavnosti. V sklopu tedna športa Olimpijski komite Slovenije na več kot 200 različnih dogodkih pričakuje vsaj 90.000 udeležencev.

Evropski teden športa je tudi osrednji dogodek pod okriljem naziva Maribor – Evropsko mesto športa 2018, s katerim si je mesto zadalo za cilj povečati število obiskovalcev športnih prireditev, obiskanost športnih prireditev v mestu, število aktivnih prebivalcev mesta in uporabo javne športne infrastrukture.

Osrednji prireditveni prostor bo na Trgu Leona Štuklja, kjer bo vsak dan vzporedno potekalo več različnih prireditev. Med njimi so predstavitev nogometne šole NK Maribor na napihljivem igrišču, Evropski dan fitnesa s koncertom in ulična košarka 3 na 3 za pokal Maribora.

Ostale prireditve se bodo odvijale v Mestnem parku, na reki Dravi, na Mariborskem Pohorju ter v prostorih športnih društev in zvez. V Dvorani Lukna bo jesenski ženski rokometni turnir v organizaciji Ženskega rokometnega kluba Branik, Atletsko društvo Štajerska Maribor pa prireja 44. Pohorski gozdni tek.

Zaključek Evropskega tedna športa bo prihodnjo soboto na Športnih objektih Tabor, kjer bo v sodelovanju s Športno zvezo Maribor potekal 3. Festival športa. Na tem dogodku bodo svoje dejavnosti predstavila športna društva, ki delujejo na območju Maribora in širše.

Kot uvod v Evropski teden športa so na ulicah in trgih v središču Maribora pred dnevi postavili 14 aktivacijskih točk v obliki športnih poligonov, s katerimi so spodbujali ljudi k izvajanju različnih športnih vaj. Med prvimi so jih preizkusili znani športniki.

Zadnje novice

Sorodne vsebine