6 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

Evropska kvalifikacija za svetovno prvenstvo Katar 2022

Piše: Jože Jan

Deset evropskih držav je že uvrščenih na nogometno svetovno prvenstvo Katar 2022. Dvanajst se jih bo pa potegovalo za zadnja tri mesta na pay-off igrah.

Nizozemska je v torek zapečatila svojo neposredno uvrstitev za svetovno prvenstvo 2022 v Katarju. Tučija, Ukrajina in Wales pa bodo morale za uvrstitev še odigrati dodatne kvalifikacijske igre.

Za svetovno prvenstvo 2022, ki se bo odigral v Katarju med 21. novembrom in 18. decembrom prihodnjega leta in na katerem bo igralo 32 ekip, je že uvrščenih deset evropskih držav: Nemčija, Belgija, Hrvaška, Danska, Španija, Francija, Anglija, Srbija, Švica in Nizozemska. Še tri evropske ekipe bodo svojo vstopnico dobile marca prihodnjega leta, ob zaključku play-off iger, katerih žreb bo v Zurichu 26. novembra.

Repasaža bo potekala v dveh kolih. Najprej se bo šest ekip v enem dvoboju pomerilo s še šestimi reprezentancami, kjer bo najboljši v kvalifikacijskih igrah domačin. Tekme bodo določene z žrebom in bodo imele, če bo potrebno, podaljšek in enajstmetrovke. Te »polfinale« se bodo vršile 24. in 25. marca 2022.

Med šestimi zmagovalci se bo znova žrebalo, da se določi tri ekipe gostiteljev za finalne tekme, ki se bodo odigrale 28. in 29. marca 2022 in po katerih bo vsak zmagovalec (skupaj trije) šel na svetovno prvenstvo.

Ekipe, ki bodo odigrale repasaže so: Avstrija, Škotska, Italija, Severna Makedonija, Wales, Poljska, Portugalska, Češka, Rusija, Turčija, Švedska in Ukrajina.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine