4.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Zmaga Dallas Mavericks in ekshibicija Luka Dončića v Oracle Areni za še šesti trojni dvojček

Za Luko Dončićem je še ena izjemna predstava v rednem delu severnoameriške košarkarske lige. Dvajsetletni Ljubljančan je na gostovanju v Oracle Areni, pri aktualnih prvakih Golden State Warriors, ki so izgubili z 91:126, vpisal svoj še šesti trojni dvojček v ligi NBA, s 23 točkami, 11 skoki in 10 asistencami, za zmago Dallasa s 126:91.

“Mislim, da smo, preprosto, igrali kot ekipa. zadeli smo pomembne mete in jih nismo izsiljevali. Igrali smo tudi dobro v obrambi, zaustavljali smo jih v pomembnih trenutkih in so morali metati iz slabih položajev,” je dvoboj strnil Dončić.

Ekipa iz Dallasa Mavericks je sicer že zapravila vse možnosti, da bi zaigrala v končnici prvenstva. Za bojevnike, ki so druga najboljša ekipa zahodnega dela lige NBA, tako sobotna tekma ni imela posebnega tekmovalnega naboja in so zato lahko spočili prvega zvezdnika Stephena Curryja.

Kar je bila seveda priložnost za šov slovenskega novinca ter tudi poslavljajočega se veterana teksaške franšize Dirka Nowitzkega, ki je v bržkone svojem zadnjem obisku v Oracle Areni z 21 točkami prišel do najboljšega izkupička v sezoni. Obenem so bili uspešni tudi Ryan Broekhoff (17 točk), Maxi Kleber (16 točk, devet skokov), Trey Burke (13 točk) in Jalen Brunson (11 točk).

Dallas je zadnjič slavil v Oaklandu 12. aprila 2012 ter je v tem času vpisal dvanajst zaporednih porazov. Mavericks so si ključno prednost zagotovili v zadnji četrtini, ko so si ustvarili kar 45 točk prednosti. Na koncu je razlika znašala 35 točk, kar je najhujši poraz v sezoni za branilcev naslova, pri katerih je Kevin Durant zbral 25 točk.

Ponoči je zaigral še drugi Slovenec Goran Dragić, ki je skupaj z Miami Heat prišel do zmage v gosteh pri Washington Wizards s 113:108. Ključni mož floridske vročice je bil Dwyane Wade, ki je 11 od 20 točk dal v zadnji četrtini. Wade je na svoji poslavljajoči se turneji.

Dragić, ki tako kot Wade ni igral v začetni peterki, je v 29 minutah na parketu vpisal devet točk, dve asistenci in skok. Miami ostaja na osmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še vodi v drugi del prvenstva in izločilne boje za naslov prvaka.

Kemba Walker je 18 od svojih 36 točk nanizal v zadnji četrtini, v kateri je ekipa Charlotte Hornets prišla do zmage v dvoboju z Boston Celtics s 124:117 in si ohranila, sicer zelo majhno, možnost za preboj v končnico. Walker je dodal še 11 skokov in devet podaj ter je triindvajsetič v sezoni presegel mejo 30 točk. Na drugi strani je Kyrie Irving zbral 31 točk, Jaylen Brown pa 29. Tri več od slednjega je dosegel Trae Young, od tega odločilnega v zadnji sekundi, s katerim je Atlanta Hawks s slavjem s 129:127 končala niz šestih zmag Philadelphie 76ers.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine