15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Dvojni slovenski nogometni prvak Olimpija naprodaj?

Dan po osvojeni dvojni kroni je pogodba z nogometnim kolektivom iz Ljubljane Olimpijo potekla hrvaškemu napadalcu Leonu Benku. Strani se nista uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja, zato izkušeni Benko zapušča Ljubljano.

 

V zeleno-belem dresu je zbral 61 nastopov, na katerih je dosegel 22 golov. V minuli sezoni je bil s petimi goli najboljši strelec pokalnega tekmovanja. V finalu je bil eden boljših igralcev, mrežo Aluminija je zatresel dvakrat.

“Hvala klubu, predsedniku in navijačem za dve sezoni, ki sem jih preživel pri Olimpiji. Ponosen sem, da sem bil del te šampionske zasedbe, ki se je z osvojeno dvojno krono zapisala v klubsko zgodovino. Olimpiji v prihodnosti želim vse najboljše,” je ob slovesu za klubsko spletno stran dejal Benko.

Poleg 34-letnega napadalca se je od Olimpije kot prost nogometaš poslovil tudi David Lukanc, ki v zeleno-belem dresu ni zaigral, saj je bil najprej posojen Ankaranu in nato še Aluminiju.

Pred Olimpijo, ki je sezono prvič po 25 letih sklenila z osvojeno lovoriko državnih prvakov in pokalno lovoriko, je sila pestro poletje. Po medijskih informacijah bodo zmaji že v kratkem dobili novega predsednika, saj se 79-letni ameriški poslovnež srbskih korenin Milan Mandarić želi posloviti in je že ponudil v prodajo delež v ljubljanskem klubu.

Mandarić je v pogovoru za petkovo izdajo Dnevnika tako dejal, da bi “Olimpijo prodal za toliko, da povrne vložek, ki je deset milijonov evrov”. Zanimanje za vstop v Olimpijo je pokazal slovenski poslovnež Joc Pečečnik, po pisanju današnje izdaje športnega dnevnika Ekipa SN pa je na mizi predsednika Olimpije že pristala ponudba za nakup kluba, in sicer iz Dubaja.

Negotova je tudi usoda trenerja Olimpije Igorja Bišćana. Mandarić in hrvaški nogometni strokovnjak bosta nadaljnje sodelovanje po napovedih dorekla v ponedeljek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine