6.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Dva nogometna remija v nedeljo popoldne

Piše: Samo Vidovič

Nedeljsko popoldne v Spodnji Šiški gledalcem ni prineslo veliko nogometnih užitkov. Tekma med Bravom in Muro se je končala z 0:0. Ne ena ne druga ekipa si nista priigrali stoodstotne priložnosti. Videli smo le nekaj nevarnih strelov z razdalje. 

V prvem polčasu je bil nevaren Lotrič s prostega strela s tridesetih metrov. Izkazal se je vratar domačih Marjanovič. Na nasprotni strani je strel Memića s podobne razdalje zletel mimo leve vratnice.

V drugem polčasu je z razdalje najprej poskusil Ouro, Marjanovič je žogo odbil v kot. V 57 minuti edina omembe vredna akcija domačih. Bajde je z desne strani skoraj presenetil vratarja Mure Obradovića, ki je še uspel reagirati in odbiti strel.

Končnica tekme je pripadla Prekmurcem. V 85 minuti so imeli najlepšo priložnost na tekmi, ob strelu Mulahusejnovića se je spet izkazal najvidnejši akter tekme Marjanovič.

Z izidom so lahko bolj zadovoljni domači. Nadaljujejo serijo rezultatov brez poraza in ostajajo na drugem mestu lestvice. Danes so odpovedali napadalci, ki niso imeli svojega dne. Obramba na čelu z Marjanovićem je bila boljši del ekipe.

Muraši so v Ljubljano prišli po težki tekmi Konferenčne lige v Londonu. Trener Šimundža je naredil nekaj menjav v prvi postavi, nekatere standardne igralce je spočil. Ko so vstopili v igro, so dvignili ritem, ampak gola niso uspeli dati. Zato se morajo zadovoljiti s točko.

Zadnja tekma 12.kroga je bila odigrana na Bonifiki. Pomerila sta se Koper in Celje.

Domači so bolje začeli, imeli pobudo. V 16 minuti pa so Celjani izpeljali prvi resnejši protinapad in prišli do vodstva.

Lepo akcijo Svetlina on Božića je zaključil Sokler.

Koper je izenačil v 37 minuti. Napako je naredil gostujoči vratar Raduha, ki je najprej izpustil žogo in se potem ni vrnil v svoja vrata. To je izkoristil Barišić, ki je s fenilomenalnim strelom z leve strani zadel prazno mrežo. Takšnih potez si lahko v našem nogometu samo želimo.

V 41 minuti novo vodstvo gostov. Begić je z osemnajstih metrov presenetil domačega vratarja s strelom v njegov kot.

Koper je v drugem polčasu potisnil Celjane na njihovo polovico.

V 54 minuti je Raduha obranil strel Palčiča.

V 68 minuti je Koper izenačil. Po kotu je Raduha strel Oštrka obranil, odbito žogo pa je Žužek z močnim strelom z voleja poslal v mrežo.

Do konca tekme Koprčani svoje premoči niso uspeli materializirati s tretjim golom. Ostalo je pri 2:2.

S točko so lahko zadovoljni oboji. Koper je bil sicer boljši, Celje je dvakrat vodilo.

Koper ostaja na prvem mestu, po krajši krizi igre in rezultata se pobira. Danes je bil v napadu Barišić odličen, premalo pomoči je imel od Colleya, Parrisa in Osujija.

Celjani so odigrali solidno tekmo in že drugič zapored remizirali z istim rezultatom. Ostajajo v spodnjem delu lestvice. Novi trener Sešlar še čaka na svojo prvo zmago.

 

Lestvica: Koper 24 točk, Bravo 23, Olimpija 20, Maribor 18, Mura 17, CB24 Tabor 16, Celje in Domžale 12, Aluminij 11, Kalcer 9 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine