4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Dunking Devils ubranili naslov svetovnih prvakov

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils je v soboto na svetovnem prvenstvu v akrobatski košarki Budunkpest v Budimpešti ubranila naslov svetovnih prvakov v profesionalni kategoriji. Preostali dve slovenski ekipi, ki sta tekmovali v amaterski kategoriji, pa sta osvojili zlato in srebrno medaljo, so zapisali v sporočilu za javnost.

“Dunking Devils so s svojo pozitivno energijo, vrhunsko izpeljanim nastopom in prirojenim zabavljaštvom prepričali sodnike, da jim podelijo največ točk,” so sporočili iz akrobatske skupine. Slovenske akrobatske ekipe so se sicer na prvenstvu borile proti Američanom USA Dunk ter madžarskima ekipama Lords of Gravity in Face Team.

Po besedah akrobata skupine Dunking Devils Marka Knafelca jim dogodki, kot je bil Budunkpest, dajo priložnost, da srečajo svoje vzornike. “Že samo druženje s temi športniki nam veliko pomeni, tako da nam ni bilo toliko važno, na katero mesto se uvrstimo,” je povedal. Ob tem je dodal, da pa je bilo še toliko slajše premagati tako kakovostno konkurenco.

Akrobat skupine in organizator Budunkpesta Primož Košir pa je pojasnil, da želijo s tovrstnimi dogodki povezati skupnost akrobatske košarke in razširiti popularnost tega športa do te mere, da bo priznan na olimpijskem komiteju in vključen v globalna tekmovanja ekstremnih športov. Izrazil je zadovoljstvo, da se ta disciplina razvija tudi na tekmovalni ravni.

Prihodnje leto akrobatsko zabijanje praznuje 40-letnico svojega obstoja. Dunking Devils zato napovedujejo, da bodo ob okrogli obletnici prvenstvo organizirali v Ljubljani, saj se je po njihovih besedah ravno v Sloveniji začel razvijati tekmovalni del športa, so še zapisali v sporočilu za javnost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine