8.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Državno prvenstvo se nadaljuje, tokrat glavna favorita za prvaka spet Olimpija in Maribor

Piše: Samo Vidovič

Danes se bo s prestavljeno tekmo 27. kroga med Olimpijo in Bravom nadaljevalo nogometno prvenstvo v prvi ligi. Prvenstvo je bilo prekinjeno točno za  mesec dni. Najprej zaradi tekem A in mlade reprezentance, potem pa zaradi ukrepov v zvezi s koronavirusom. Odigrane so tri četrtine prvenstva, pred nami je zadnja četrtina oziroma finiš prvenstva. Situacija nekoliko spominja na lansko, takrat je bila pavza še daljša, kar tri mesece. Takrat so pavzo je najbolje izkoristili v Celju, saj so se igralci Celja lani prebili iz ozadja in presenetljivo osvojili naslov državnega prvaka.

Letos je to težje uresničljivo. Za naslov se bosta najverjetneje borila Olimpija, ki ima 50 točk in tekmo manj ter Maribor s 49 točkami. Tretjeuvrščena Mura, ki še lahko preseneti, ima 45 točk. Ostale ekipe pa že preveč zaostajajo.

Zanimivo je tudi na dnu lestvice. Tu je v najslabšem položaju zadnja Gorica z 19 točkami. Težko se bo rešila pred izpadom. Zanimivo bo, kdo se bo izognil devetemu mestu, ki vodi v kvalifikacije z drugo ekipo druge lige. Trenutno je na tem mestu Aluminij s 27 točkami, kolikor jih ima tudi Celje na osmem mestu.

Ljubljanski derbi med Olimpijo in Bravom bo pomemben predvsem za Olimpijo. Z zmago bi se odlepili od Maribora na štiri točke. Olimpija je seveda velik favorit. Vendar imajo tudi nogometaši Brava svojo računico. Ljubljanski derbiji so bili v zgodovini državnih prvenstev vedno zanimivi. Tudi v časih ko so v prvi ligi igrali štirje klubi iz prestolnice, favoriti niso vedno zmagali. Konec koncev je Bravo lani v Stožicah zmagal s 5:0. V torek kaj takega seveda ni pričakovati.

Olimpija je letos v precej boljši formi in je zasluženo na vrhu lestvice. Naslednji, 28. krog, bo na vrsti v soboto in nedeljo. Pomerili se bodo Bravo-Domžale, Aluminij-Maribor, Mura-Celje, Koper-CB24 Tabor ter Gorica-Olimpija. Kako so se klubi pripravili na zaključek prvenstva, bomo seveda videli na igrišču.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine