2.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Državni prvaki morali priznati premoč Kopra

Piše: Samo Vidovič

Bravo in Aluminij sta se pomerila na štadionu ŽAKa v Spodnji Šiški. Obe ekipi sta v prvem kolu remizirali brez zadetkov, tako da sta iskali prvo zmago v novem prvenstvu. Kljub veliki volji igralcev obeh ekip in priložnostim na obeh straneh se je tekma končala z 0:0.

Aluminij je v peti minuti prvi zapretil, strel Flakus Bosilja z desne strani domačemu vratarju Vekiću ni predstavljal večjih težav.

Za domače je prvi resneje poskusil s strelom na gol Memić v 20 minuti, z razdalje je streljal čez gol.

V 25 minuti lepa akcija gostov, ki jo je zaključil T.Pečnik, Vekić je strel odbil v kot.

Priložnost polčasa za goste smo videli v 36 minuti. G. Pečnik je podal z desne strani,  Flakus Bosilj pa je s petih metrov streljal mimo gola.

Domači so bili najbližje zadetku v 41 minuti, ko je po kotu Kavčiča Drkušič zadel desno vratnico. Vratar Janžekovič je strel pospremil le s pogledom.

V sodnikovem podaljšku je s prostega strela dobro streljal T. Pečnik, spet se je izkazal Vekić.

V 55 minuti nova velika priložnost za Bravo. Maružin je po podaji Kirma prišel sam pred Janžekoviča, a je streljal točno v njega.

V 58 minuti je Vekić slabo ocenil let žoge, Azemović pa tega ni izkoristil in je z glavo streljal mimo gola.

Do konca te izenačene tekme smo videli še nekaj neuspešnih poskusov na obeh straneh.

Obe ekipi sta tako drugič zaporedno igrali brez golov. Bravo se pozna odsotnost najboljših ofenzivcev Nukića, Tučića ter tudi Ogrinca, ki je v lanski sezoni zelo dobro igral na sredini igrišča. Tokrat je vstopil šele v 87 minuti. Kramarič in Maružin pa še nista v pravi formi. Pozitivno pa je, da obramba na čelu z vratarjem Vekićem že drugič ni prejela gola.

Aluminij je odigral bolje kot prejšnji teden na domačem igrišču. Tudi zanj velja podobno, dobro v defenzivi in slabše pred nasprotnim golom. Napadalci prihajajo v priložnosti, manjka pa realizacija.

Na Bonifiki je Koper gostil Muro. Točka iz prvega kroga v Kidričevem je zadovoljila Primorce, visok poraz Mure doma proti Taboru pa Prekmurce seveda ne.

Mura je povedla že v prvi minuti. Bobičanec je z odlično globinsko podajo Cipotu omogočil, da je sam stekel pred domačega vratarja Golubovića. Mladi napadalec je rutinirano zadel.

Koper je bil blizu izenačenja v deveti minuti, Parris je zadel desno vratnico.

V 13 minuti pa je po predložku Palčiča Mulahusejnović z izjemnim strelom z glavo izenačil.

V 36 minuti je s strelom s strani poskušal Pucko, Golubović je bil na mestu.

V 38 minuti je Vešner Tičič znova zadel vratnico.  V naslednji minuti pa je Parris preigral Šturma in s strelom v bližnji kot premagal Obradovića, ki bi lahko bolje posredoval.

Tudi v drugem polčasu je Mura hitro dala gol. V 48 minuti je Cipot s strelom iz voleja izenačil rezultat.

V 54 minuti kombinacija Šturm-Bobičanec, zaključni strel je končal ob desni vratnici.

Mura je popolnoma prevladovala na igrišču, zdelo se je, da tretji gol visi v zraku. Potem pa je padel na drugi strani. Po kombinaciji z Beširjem je Barišič v 61 minuti neobranljivo zadel dolgi kot Obradovića.

V nadaljevanju polčasa je Mura napadala, Koper pa pretil iz protinapadov.

Lepo priložnost za izenačenje je imel v 90 minuti Maroša, z bližine je streljal mimo gola. Malo kasneje je Golubović obranil strel Mandića.

Na koncu je ostalo 3:2 za Koper. Po slabem začetku tekme so domači uspeli preokreniti rezultat in so zasluženo zmagali. Težko priborjena zmaga nad aktualnimi državnimi prvaki jim bo gotovo dala navdiha za naprej.

Mura pa je že drugič izgubila, katastrofalno je štartala v novo prvenstvo. Pozna se jim non stop igranje, saj so imeli že tri tekme v evropskem tekmovanju, kar se gotovo pozna, nekaterim očitno manjka svežine.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine