16.2 C
Ljubljana
četrtek, 2 maja, 2024

Drugi finalist Afriškega pokala narodov je Egipt

Piše: Samo Vidovič

Znan je tudi drugi finalist letošnjega Afriškega pokala narodov. To je Egipt, ki je v drugem polfinalu premagal Kamerun po streljanju enajstmetrovk s 3:1. V regularnem delu se je tekma končala z 0:0. Tudi v podaljških nismo videli golov, zato so zmagovalca odločale enajstmetrovke.

Tu so bili bolj zbrani igralci Egipta, ki so uspešno realizirali vse tri strele z bele točke. Igralci Kameruna so bili manj natančni. Zadel je le prvi izvajalec enajstmetrovke Aboubakar. Strela Moukoudija in Silikija je vratar Egipta Gabal obranil. Četrti izvajalec strela z bele točke N’Jie pa je zgrešil vrata. To je pomenilo, da je bilo srečanje odločeno že v četrti seriji izvajanja enajstmetrovk.

Sledilo je veliko slavje Egipčanov. Vsi igralci so se zgrnili okrog vratarja Gabala, ki je bil junak srečanja. S panterskima reakcijama je obranil dve enajstmetrovki in je najzaslužnejši za uvrstitev Egipta v finale.

Gledalci v rednem delu in podaljških niso videli zadetkov. Igralci Kameruna so bili bližje golu, prečka in vratnica sta v regularnem delu tekme rešili Egipčane po strelih Ngadeuja v 18.minuti in Ekambija v 70.minuti. Za Egipt je imel najlepšo priložnost v 101 minuti Salah, a je za las zgrešil vrata. Napadalci obeh ekip tokrat niso bili pri strelu, obrambni liniji sta bili boljši del moštev. Na koncu je odločila igra živcev. Tu so bili močnejši Egipčani.

Tekma je bila sicer zanimiva tudi zaradi dvoboja dveh Portugalcev na klopeh obeh ekip. Selektor Egipta Carlos Queiroz je bil tokrat uspešnejši od svojega sonarodnjaka, kamerunskega selektorja Antonia Conceicaoa.

V finalu se bosta tako v nedeljo pomerila Senegal in Egipt. Dvoboj bo še posebej zanimiv zaradi dvoboja dveh soigralcev iz Liverpoola Maneja in Salaha, ki se bosta tokrat znašla na nasprotnih straneh.

Tekma za tretje mesto med Kamerunom in Burkino Faso pa bo na sporedu v soboto.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine