13.6 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Dragić zadel sedem trojk, Dončić s trojnim dvojčkom

Zmag so se veselili vsi trije slovenski košarkarji v ligi NBA. Dallas je od trojnem dvojčku Luke Dončića – 20 točk, 11 skokov, 10 podaj – premagal Orlando s 112:98, Miami, za katerega je Goran Dragić zadel kar sedem trojk, je bil boljši od Washingtona 128:124, Denver pa je ugnal Philadelphio 115:103.

 

Za Luko Dončića je to drugi trojni dvojček v sezoni in 27. v ligi NBA. 21-letni Ljubljančan sicer ni imel najboljšega strelskega večera, saj je zgrešil trinajst poskusov (iz igre 7:20, trojke 3:9), izgubil pa je tudi šest žog.

Dončić se je s 27. trojnim dvojčkom izenačil z Elginom Baylorjem na 17. mestu lestvice lige NBA, z naslednjim pa bo dosegel Michaela Jordana, ki je v karieri zbral osemindvajset ‘triple doublov’.

Bolj razpoložena sta bila Tim Hardaway, ki je bil s 36 točkami prvi strelec tekme, ter Trey Burke, ki je zadel sedem trojk iz osmih poskusov in dosegel 29 točk. Dallas, ki je skupno zadel dvajset trojk ali polovico vseh poskusov, se je prvič v sezoni povzpel nad 50-odstotno učinkovitost; s tretjo zaporedno zmago je pri izkupičku 5-4.

Tako kot še nekatere ekipe se tudi Dallas bori z novim koronavirusom, zaradi okužb so tokrat manjkali Jalen Brunson, Dorian Finney Smith in Josh Richardson.

“V Dallas smo se vrnili od petih zjutraj, zato smo izpustili jutranji trening. Navdušen sem bil nad zbranostjo igralcev. Vse se je začelo pri Dončiću. Odlično je razumel, kakšna je situacija,” je po tekmi povedal trener Rick Carlisle.

Miami ima zmago manj in je pri 4-4. Zelo natančen izza črte treh točk je bil Goran Dragić. Od devetih metov jih je zadel sedem in tekmo končal pri 21 točkah. V dvajsetih minutah na parketu je zbral še pet podaj in dva skoka.

Čeprav je tudi Washington nastopil oslabljen – manjkali sta prvi strelec Bradley Beal (pozitiven test) in Russell Westbrook (poškodba stegenske mišice), je Miami vprašanje zmagovalca rešil šele v drugem polčasu z delnim izidom 11:0, ki ga je pripeljal do prednosti 97:80. Tyler Herro je zbral 31 točk, Jimmy Butler pa 26 točk, 10 skokov in 9 podaj.

Denver (4-5), za katerega je Vlatko Čančar igral dve minuti, ni imel težav z oslabljeno Philadelphio, ki je zaradi poškodb in okužb nastopila z vsega sedmimi igralci. Tyrese Maxey je za 76-ers dosegel 39 točk, pri Denverju pa je Nikola Jokić zbral 15 točk, 12 podaj in devet skokov. Največ točk je imel Gary Harris (21).

LaMelo Ball je postal najmlajši igralec lige NBA s trojnim dvojčkom. Član Charlotte Hornets je k zmagi nad Atlanto (113:105) prispeval 22 točk, 12 skokov in 11 podaj. Pri 19 letih in 140 dneh je za 177 dni prehitel dosedanjega rekorderja Markella Fultza. Luka Dončić je zdrsnil na tretje mesto, saj je svoj prvi trojni dvojček dosegel pri 19 letih in 327 dneh.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine