12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Dragić z vročico ohladil New York, Dončić s telički izgubil

Ponoči sta na sceno stopila oba slovenska košarkarja v severnoameriški ligi NBA, Luka Dončić in Goran Dragić. Dončić je z Dallas Mavericks gostoval pri Atlanta Hawks, ki so zmagali s 111:104 na krilih razpoloženega Kenta Bazemora, ki je dosegel 32 točk. Miami Heat Gorana Dragića pa je v domači dvorani s 110:87 odpravil New York Knicks.

 

Dončić, ki je tekmo proti tudi Atlanti začel, je v 34 minutah na parketu dosegel 21 točk, a je v zadnjih dveh četrtinah zadel le tri od desetih poskusov iz igre. Točkovnemu zbiru je mladi Slovenec dodal še devet skokov ter dve podaji.

“Nekateri bodo dejali, da je boljši od mene (Dončić, op. STA), ker je dosegel več točk. A ob koncu dneva sem jaz lahko vesel, da je moja ekipa zmagala,” je o mladem Slovencu dejal prav tako novinec v ligi NBA, Trae Young, ki je uvodne tri četrtine slabše igral, v odločilni pa stopil na veliko sceno, ekipa pa mu je sledila do zmage. V zadnjem delu tekme je namreč Young, ki je večer prej proti Clevelandu zbral 35 točk in 11 podaj, dosegel 12 od svojih skupno 17 točk.

Ameriški mediji ugotavljajo, da bodo Dončića in Younga bržkone med seboj primerjali njuni celotni karieri. V Atlanti so namreč kot tretjega na naboru izbrali 19-letnega Slovenca, ki so ga nato poslali v Dallas v zameno za peti izbor na letošnjem draftu, Younga.

Teličke v petek čaka še eno gostovanje, ko se bodo v Torontu pomerili z domačimi Raptors.

Miami pa je doma gostil kratkohlačnike in pokazal drug obraz kot na prejšnjih tekmah. Hassan Whiteside je dosegel 22 točk in 24 skokov, Josh Richardson je k zmagi dodal 21 točk, Rodney Gruder 19 (iz le osmih poskusov), Slovenec v dresu vročice Dragić, ki je odigral 29 minut, pa je dodal 13 točk, pet skokov in tri podaje.

Miami naslednja tekma čaka v soboto, ko bo gostil še Portland.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine