11.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Dragić z Miamijem v škripcih, New Orleans naprej

Slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA Goran Dragić se je s svojo ekipo Miami Heat znašel v škripcih, potem ko je v domači dvorani izgubil četrto tekmo dvoboja prvega kroga končnice proti Philadelphia 76ers s 102:106. Gosti so v boju na štiri zmage povedli s 3:1, naslednja tekma bo v noči na sredo v Philadelphii.

 

Pri gostih se je najbolj izkazal Avstralec Ben Simmons, ki je postal prvi novinec po legendarnem Magicu Johnsonu leta 1980 s trojnim dvojčkom v končnici prvenstva NBA – dosegel je 17 točk in 13 skokov in deset podaj -, J.J. Redick pa je k zmagi prispeval 24 točk.

Na drugi strani je Goran Dragić v 37 minutah dosegel 20 točk (met 9:19) in imel štiri ukradene žoge, tri podaje in en skok. Za nameček pa je v drugi četrtini prišlo do ravsa med igralci, ko je Robert Covington storil grd prekršek nad Dragićem, slovenskemu zvezdniku pa je v bran stopil James Johnson. Tako Covington kot Johnson sta končala s tehničnima napakama.

“Šokiran sem, da smo dobili to tekmo. Danes res nismo imeli pravice zmagati,” je po tekmi dejal trener gostov Brett Brown.

Medtem pa so košarkarji New Orleans Pelicans gladko napredovali v drugi krog, potem ko so dobili še četrto tekmo zapored proti Portland Trail Blazers in zmagali s 131:123. Anthony Davis je k zmagi prispeval 47 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine