6.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Dončić zdaj že četrti med vsemi v glasovanju za tekmo zvezd

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić s svojimi potezami v NBA vse bolj osvaja javnost v Ameriki in po svetu, kar se pozna tudi v javnem glasovanju za tekmo vseh zvezd lige, kjer je zdaj že na četrtem mestu med vsemi igralci. V 16 dneh glasovanja doslej je prejel dobrih 2,2 milijona glasov.

 

Med igralci v zahodni konferenci najmočnejše košarkarske lige na svetu Dončić tako zaostaja le za “kraljem” LeBronom Jamesom, ki je doslej med vsemi prejel največ glasov, skoraj 2,8 milijona. Na vzhodu pa s slabimi 2,7 milijona glasovi vodi Giannis Antetokounmpo, na drugem mestu je Kyrie Irving z malo manj kot 2,4 milijona glasovi.

Dončić je na zahodu med drugim pred dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige in nosilcem treh prstanov z Golden State Warriors Stephenom Curryjem, ki je doslej prejel slabih 2,1 milijona glasov. Za njim zaostajajo tudi zvezdniki kot so James Harden, Paul George, Kevin Durant …

Javno spletno in mobilno glasovanje za predstavnike lige, ki se bodo pomerili v vsakoletni ekshibicijski tekmi najsvetlejših zvezd, ki bo 19. februarja v Charlottu, je odprto do 21. januarja. Glas ljudstva bo prispeval polovico vseh glasov v skupnem seštevku za izbor predstavnikov, preostalo polovico pa glasovanje med igralci lige in predstavniki medijev.

Člani začetnih peterk obeh ekip, ki jih bosta med izglasovanimi izbrala kapetana – to bosta igralca z največ prejetimi glasovi med vsemi – bodo znani 24. januarja, teden dni kasneje pa bodo razkriti še člani obeh ekip na klopi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine