8.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Dončić zdaj že četrti med vsemi v glasovanju za tekmo zvezd

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić s svojimi potezami v NBA vse bolj osvaja javnost v Ameriki in po svetu, kar se pozna tudi v javnem glasovanju za tekmo vseh zvezd lige, kjer je zdaj že na četrtem mestu med vsemi igralci. V 16 dneh glasovanja doslej je prejel dobrih 2,2 milijona glasov.

 

Med igralci v zahodni konferenci najmočnejše košarkarske lige na svetu Dončić tako zaostaja le za “kraljem” LeBronom Jamesom, ki je doslej med vsemi prejel največ glasov, skoraj 2,8 milijona. Na vzhodu pa s slabimi 2,7 milijona glasovi vodi Giannis Antetokounmpo, na drugem mestu je Kyrie Irving z malo manj kot 2,4 milijona glasovi.

Dončić je na zahodu med drugim pred dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige in nosilcem treh prstanov z Golden State Warriors Stephenom Curryjem, ki je doslej prejel slabih 2,1 milijona glasov. Za njim zaostajajo tudi zvezdniki kot so James Harden, Paul George, Kevin Durant …

Javno spletno in mobilno glasovanje za predstavnike lige, ki se bodo pomerili v vsakoletni ekshibicijski tekmi najsvetlejših zvezd, ki bo 19. februarja v Charlottu, je odprto do 21. januarja. Glas ljudstva bo prispeval polovico vseh glasov v skupnem seštevku za izbor predstavnikov, preostalo polovico pa glasovanje med igralci lige in predstavniki medijev.

Člani začetnih peterk obeh ekip, ki jih bosta med izglasovanimi izbrala kapetana – to bosta igralca z največ prejetimi glasovi med vsemi – bodo znani 24. januarja, teden dni kasneje pa bodo razkriti še člani obeh ekip na klopi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine