13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Dončić: Sprejemal sem napačne odločitve

Ponoči so v bogatem programu nove sezone severnoameriške košarkarske lige NBA nastopila vsa tri moštva s slovenskim pridihom in vsa tri doživela poraze. Najbolj viden je bil učinek Luke Dončića z 32 točkami, osmimi skoki in petimi podajami v dresu Dallasa, ekipa iz Teksasa pa je izgubila proti Phoenixu s 102:106.

 

V vrstah letos okrepljenega Phoenixa je bil najbolj razigran Devin Booker z 22 točkami.

Dončić je pred tekmo v Phoenixu priznal, da še ni v pravi formi, da pa jo namerava hitro uloviti. Na prvem obračunu je še ni, čeprav je dosegel 32 točk, pa nikakor ni zadovoljil z metom. Za dve točki je od 26 poskusov zadel 11 metov, neuspešen je bil v prvih šestih, zgrešil pa je tudi vseh šest metov za tri točke.

“Nisem zadovoljen. Sprejemal sem napačne odločitve. Namesto meta, ki mi ni šel, bi moral več prodirati v raketo. To moram spremeniti, slabi meti niso dobri ne zame ne za ekipo. Nekaj obdobij je bilo dobrih, a so bili prekratki. Moram igrati bolje,” je za spletno stran svojega kluba dejal Dončić, ki je prestrašil svojega trenerja, ko se je spotaknil in za trenutek odšepal. A hitro je bil njegov tek spet normalen. “Z gležnjem je vse v redu,” je svoje privržence potolažil slovenski zvezdnik.

Phoenix je tekmo odprl z izidom 8:0, nato pa vodil vse do tretje četrtine, Mevericks so prvič prišli v vodstvo pri zidu 62:61. Sledila je nova uspešna serija domačih, ki so si priigrali 12 točk prednosti, kar je bila tudi najvišja razlika na tekmi, toda Dončić je s prostima metoma izenačil na 100:100. Toda v končnici so bili spet boljši gostitelji, ki so se tako veselili prve zmage v sezoni.

V Orlandu si je tekmo z Miamijem lahko ogledalo dobrih 3000 gledalcev, ki so videli zmago svojega moštva in tudi dobro predstavo gostujočega branilca Gorana Dragića. Ljubljančan sicer ni začel v prvi postavi, na koncu pa je v statistiko vpisal 20 točk, sedem podaj in štiri skoke. Zadel je osem od 13 metov za dve točki in enega od štirih za tri točke.

S 25 koši in 11 skoki je bil učinkovitejši od njega le Bam Adebayo. Pri Orlandu je 25 točk dosegel tudi Evan Fournier. Orlando je do zmage prišel v zadnji četrtini, ki jo je dobil s 34:24.

“Orlando je odlična obrambna ekipa. Mi danes na nekaterih položajih nismo imeli dovolj dobrega gibanja, da bi lahko zmagali,” je po tekmi dejal trener gostov Eric Spoelstra.

Igralo je tudi tretje moštvo s slovensko zasedbo. Denver Nuggets so po podaljšku izgubili proti Sacramentu s 122:124, Vlatko Čančar pa za Denver ni zaigral. Premalo za zmago je bil tudi izjemen večer Srba Nikole Jokića, ki je 29 točkam dodal 15 skokov in 14 podaj ter tri atraktivne blokade. De’Aaron Fox in Harrison Barnes sta za Sacramento dosegla po 21 košev.

Na božični večer bo tudi liga NBA imela dan premora. Že na praznični dan pa Miami čaka obračun z New Orleansom, Dallas dvoboj z aktualnimi prvaki Los Angles Lakers, Denver pa z drugo ekipo iz Los Angelesa, Clippers.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine