11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Dončić s trojnim dvojčkom pričaral tesno zmago Dallasu

Piše: P.T.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v severnoameriški ligi NBA uprizoril novo izjemno predstavo. Zadel je 28 točk ter dosegel 10 podaj in 10 skokov za zmago Dallas Mavericks, ki je za točko s 118:117 premagal Atlanta Hawks.

Dončić je vpisal svoj sedmi statistični trojni dvojček, v sezoni 2020/21 in je vodilni košarkar v ligi v kategoriji trojnih dvojčkov. “Res sem si oddahnil,” je priznal Dončić. “Šele začenjamo. Vsako tekmo se izboljšujemo,” je dodal Dončić.

Dallas je po šele drugem nizu treh zmag v sezoni zabeležil dvanajsto slavje na 26 tekmi. Trenutno je še zunaj najboljše osmerice v zahodni konferenci in s tem mest, ki peljejo v končnico prvenstva.

Dončić in njegovi soigralci so Hawkse ugnali drugič letos po zmagi prejšnji teden v Atlanti, ko so končali niz šestih porazov. Tokrat so Hawks po dobrem začetku domačih končali prvo četrtino z delnim izidom 13:4, ob polčasu so vodili z 62:52, pred zadnjo četrtino pa še z 90:81.

Nato je na sceno stopil Tim Hardaway (16 točk), ki je dotlej zbral le tri točke, in sam dosegel naslednjih sedem točk in Mavericks so zaostajali le za dve točki (88:90). Pet minut pozneje je Dončić s trojko svojo ekipo prvič po drugi četrtini popeljal v vodstvo (104:101). V zadnjih treh minutah in pol tesne končnice pa Dallas ni več zaostajal, Italijan Danilo Gallinari pa je zgrešil met za zmago gostov in 1500 gledalcev se je veselilo zmage.

“To je bilo pravo olajšanje. Vesel sem bil, ko je (Gallinari, op. STA) zgrešil in nas s tem ohranil na zmagovitih tirnicah,” je zaključek tekme, pred katero so vendarle igrali tudi ameriško himno, pospremil Dončić.

Jalen Brunson, drugi strelec domačih, je 11 od svojih 21 točk zadel v zadnji četrtini, na drugi strani je 33 točk zbral John Collins, 25 točk, sedem skokov in 15 podaj pa Trae Young.

Ekipa Denver Nuggets, Vlatko Čančar zadnjo tokrat ni igral niti minute, je odpravila Cleveland Cavaliers s 133:95. Branilci naslova Los Angeles Lakers so šele po podaljšku strli odpor igralcev Oklahome City Thunder s 114:113. Druga ekipa iz Los Angelesa Clippers se je po slavju v Minnesoti nad Timberwolves s 119:112 izognila prvemu nizu treh porazov v sezoni.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine