7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Dončić popeljal Dallas do zmage, Miami klonil proti prvakom

Slovenski košarkar v ligi NBA Luka Dončić je sinoči popeljal svojo ekipo Dallas Mavericks do tesne zmage s 102:101 nad Portlandom, potem ko je dosegel zadnjih pet točk na tekmi, vključno z odločilno trojko. Miami Heat, ekipa Gorana Dragića, ki še okreva po poškodbi, je v Kaliforniji s 118:120 klonila proti prvakom, Golden State Warriors.

V Teksasu je bil Dončić z 28 točkami, devetimi skoki in šestimi podajami najbolj učinkovit košarkar Dallasa, 24 točk je k zmagi dodal Tim Hardaway ml.

“Najbolj mi je všeč, da Luka rad ‘nosi’ ekipo, da se ne ustraši bremena. Je eden tistih dinamičnih košarkarjev, ki imajo karizmo, s katero dajo soigralcem samozavest,” je po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle o svojem mladem zvezdniku.

Dončić je bil medtem razočaran, ker je zgrešil dva meta v zadnjih 45 sekundah tekme. “Moral bi zadeti. Res nisem zadovoljen. A vesel sem, da smo zmagali,” je dejal 19-letni slovenski zvezdnik, ki bo ta mesec dopolnil 20 let.

Potem ko je Dončić zgrešil 13,1 sekunde pred koncem, je ponudil gostom priložnost za zadnji napad, a je, k sreči za Dallas, na drugi strani zgrešil tudi Damian Lillard. Slednji je bil s 30 točkami prvi strelec Portlanda.

Dallas je praktično celotno tekmo lovil Portland. Ta je že v prvem delu povedel za 13 točk, po menjavi strani pa je Dallas na 67. točki izenačil. A vnovič so bili boljši gosti, ki so še v zadnji četrtini vodili s 96:81. V izjemni končnici je Dallas nadoknadil 15 točk zaostanka in izenačil na 97:97. Takrat pa je odgovornost prevzel Dončić in dosegel zadnjih pet točk za svojo ekipo.

Golden State Warriors so v domači dvorani s 120:118 premagali Miami Heat, pri čemer so blesteli Kevin Durant, Klay Thompson in Stephen Curry, ki so bojevnike popeljali do 15. zmage na zadnjih 16 tekmah. Durant je k zmagi prispeval 39 točk, Klay Thompson 29, Curry pa jih je dodal 25.

Gosti so imeli sicer na koncu priložnost za zmago, a je Dion Waiters zgrešil z velike razdalje ob pisku sirene. Pri Miamiju, ki še pogreša slovenskega zvezdnika Dragića, je Josh Richardson dosegel 37 točk, Waiters 24, Justise Winslow 22 in Dwyane Wade deset.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine