13.6 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Domžale končale jesen na začetku drugega dela tabele

Piše: Samo Vidovič

Tudi Domžale so pred začetkom tega dela doživele nekaj sprememb. Iz BIH so prišli Geogijević, Alić in Jurilj, malo prej se je vrnil Hodžić. Presenetljivo pa je v Celje odšel veliki talent Svetlin, ki je tudi član reprezentance do 21 let. Prejšnja leta so Domžalčani takšne igralce prodali v tujino.

Po uspešnem spomladanskem delu preteklega prvenstva so se še uspeli uvrstiti v kvalifikacije za Konferenčno ligo, vendar so izpadli že pred skupinskim delom tekmovanja. V tretjem krogu predkvalifikacij jih je izločil norveški Rosenborg. 

Tudi njim se je julija in avgusta poznalo, da morajo igrati v dveh tekmovanjih. Štart v državno prvenstvo je bil slab, na prvih treh tekmah so osvojili le točko. 

Po izpadu iz evropskega tekmovanja je bilo nekoliko boljše, toda še vedno so igrali po sistemu toplo hladno. Serije pozitivnih rezultatov niso mogli povezati. Šele konec oktobra pa do konca jesenskega dela so prišli v željeno formo. V tem času so na petih tekmah osvojili enajst točk, potem pa v zadnjem krogu jeseni nesrečno izgubili proti Mariboru. 

Na lestvici zasedajo s triindvajsetimi točkami šesto mesto. Imajo še tekmo manj, preložena tekma proti Olimpiji bo na sporedu naslednje leto. Za prvim Mariborom zaostajajo šestnajst točk, pred zadnjim Kalcerjem imajo le štiri točke prednosti. To pomeni, da so še vedno v nevarni coni, potrebujejo dober štart za mirno nadaljujejo prvenstva. Potrebne so tudi okrepitve. Glede na to, da bodo od belgijskega Charleroiaja dobili veliko odškodnino za svojega bivšega igralca Nicholsona, ki je pred dnevi prestopil v Spartak iz Moskve, bo to sedaj lažje. Omenja se celo odškodnina v višini dveh milijonov evrov, kar je ena večjih v slovenskem nogometu. 

V jesenskem delu so se najbolj izkazali vratar Mulalić, branilec Šoštarič-Karić, bočna igralca Žinič in Alić ter Ibričić, ki je še vedno najboljši igralec in motor ekipe.

Spomladi jih poleg državnega prvenstva čaka še pokalno tekmovanje. Po zmagi proti Mariboru v Ljudskem vrtu so se uvrstili v polfinale, kjer igrajo z Bravom. To je tudi njihova edina možnost za osvojitev lovorike ter hkrati priložnost za uvrstitev v evropsko tekmovanje. Težko je verjeti, da jim bo to uspelo preko prvenstva. 

Glavna naloga trenerja Dejana Djuranovića je torej pripraviti moštvo na spomladanski del na podoben način, kot mu je to uspelo v lanskem prvenstvu. Takrat so bili spomladi hit prvenstva.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine