4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Domžalčanom gre letos slabo

Piše: Samo Vidovič

Nogometno prvenstvo prve lige gre ekspresno naprej, včeraj sta bili odigrani prvi dve tekmi 10.kroga.

Videli smo dva derbija ljubljanske kotline.

Najprej sta se v Domžalah pomerila Kalcer iz Radomelj in Bravo. Po pričakovanju so zmagali gostje, rezultat je bil 2:0.

V dokaj povprečni tekmi z malo priložnostmi in streli na gol so zmagali predvsem po zaslugi naveze Ogrinec-Memić.

V 25 minuti sta lepo kombinirala pred domačim golom, na koncu je Ogrinec osmešil domačo obrambo in s kakšnih enajstih metrov zadel za vodstvo Brava. Ta gol je bil eden lepših v dosedanjem delu prvenstva.

Drugi gol je isti igralec dal iz enajstmetrovke, ki je bila storjena nad Memićem, v 66 minuti.

Bravo nadaljuje s serijo zmag in se je točkovno izenačil s Koprom. Poleg obeh omenjenih igralcev je treba omeniti tudi zelo dobro igro obrambe Brava, ki domačim praktično ni dopustila strela na svoj gol.

Radomljani vse bolj tonejo, sedmi zaporedni poraz ne prinaša nič dobrega, ravno obratno. Ne pridejo iz krize, do točk, s katerimi bi se odlepili od zadnjega mesta.

Zvečer sta v skoraj praznih Stožicah igrala še Olimpija in Domžale.

Gostje so povedli že po dobri minuti igre. Kot z desne strani je izvedel Ibričić, obramba Olimpije je na drugi vratnici pozabila na Šoštarič-Karića, ki je s treh metrov z glavo zadel za vodstvo.

Domači so zapretili v 6 minuti, dober strel Tomića z razdalje je vratar Mulalić z lepo parado odbil.

Prvo lepo priložnost je imela Olimpija imela v 13 minuti,  ko je bil Nukić sam pred Mulalićem, vendar se je vratar gostov izkazal.

Dve minuti kasneje pa je po kotu Ziljkića Nukić vendarle premagal Mulalića in rezultat izenačil.

Ofenziva Olimpije se je po izenačenju umirila, do konca polčasa smo gledali bolj ali manj izenačen nogomet brez večjih priložnosti.

Drugi polčas so bolje začeli domači, toda do pravega zaključka niso prišli. V 50 minuti je Šoštarič-Karić z drsečim štartom zbil žogo v kot pred Aldairjem, ki je bil pred praznim golom.

Gostje so prvi strel na gol sprožili v 61 minuti, ko je s šestnajstih metrov zgrešil Geogijević.

Odlični Šoštarič-Karić je v 67 minuti z izvrstnim predorom s svoje polovice preigral nekaj igralcev Olimpije, za bolj nevaren strel mu je zmanjkalo moči.

V 70 minuti prosti strel Sešlarja, Mulalić je bil na nivoju.

Ko je kazalo, da se bo tekma končala neodločeno, je v 86 minuti do takrat malo vidni Aldair preigral Šoštarič-Karića in podal v sredino, kjer je Nukić s peto atraktivno zadel za zmago Olimpije 2:1.

Olimpija ni briljirala, ampak je vseeno osvojila pomembne tri točke. Odprlo se je Nukiću, ki je dal dva lepa gola in si je zaslužil naziv igralca tekme.

Domžalčani so imeli točko že “v žepu”, vendar sta jih trenutek dekoncentracije v obrambi ter spretnost Nukića pahnila v nov poraz. V letošnji sezoni nikakor ne morejo povezati serijo dobrih rezultatov in ostajajo pri dnu tabele.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine