2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Domžalčani so se poslovili od evropskih tekmovanj

Piše: Samo Vidovič

Nogometaši Domžal so se sinoči poslovili od letošnjega evropskega tekmovanja. Norveški Rosenborg jih je v ljubljanskih Stožicah v 3.krogu kvalifikacij za  Konferenčno ligo premagal z 2:1. Skupni rezultat je bil tako 8:2 za Norvežane.

Že po prvi tekmi je bilo jasno, da so Norvežani v tem trenutku boljše moštvo. Domžalčani so drugo tekmo prikazali veliko boljšo igro in so bili do samega zaključka v igri za zmago, na koncu se jim žal ni izteklo.

Predvsem prvi polčas so igrali dobro, ga rezultatsko tudi dobili.

Po začetnih priložnostih Podlogarja in Hodžića ter lepem strelu z razdalje Ibričića so v 34 minuti povedli. Podajo z leve strani je izkoristil Podlogar in s petih metrov zadel za 1:0.

Vodstvo Domžal je ob polčasu predramilo goste, ki so že v 48 minuti izenačili. Domžalska obramba je bila preveč pasivna in neodločna, tako pri predložku kot tudi pokrivanju strelca izenačujočega zadetka Holma. Ta je zadel iz bližine, vratar Mulalić je bil nemočen.

V 76 minuti bi rumeno modri spet lahko povedli, predložek Alića z leve strani je zadel prečko.

V 86 minuti pa je bilo konec upanja za ugoden rezultat. Vecchia je z roba kazenskega prostora zadel levi zgornji kot  Mulalića in postavil končnih 2:1 za goste.

Domžale si predvsem za prvi polčas zaslužijo pohvale. V nadaljevanju so žal prednost zapravili, dobili dva gola in izgubili tudi povratno tekmo. Sedaj se morajo posvetiti državnemu prvenstvu, kjer imajo dve tekmi manj, saj so ju zaradi evropskih obveznosti preložili.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine