6.2 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Domžalčani krepko premagali aktualne prvake

Piše: Samo Vidovič

V domžalskem Športnem parku so Domžale presenetljivo visoko,  s 4:1 premagale aktualnega prvaka Muro. 

Gostje bi lahko že v prvi minuti povedli, Škoflek je zadel prečko. V osmi minuti pa neroden prekršek Karničnika nad Hodžićem v kazenskem prostoru. Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Ibričić.

Mura je izenačila v 32 minuti. Škoflek je izkoristil nesporazum vratarja Mulalića in branilca Klemenčiča in podal Horvatu, ki je zadel prazno mrežo.

Klemenčič se je za napako odkupil v 37 minuti, ko je po podaji Jakupovića s prostega strela zadel za novo vodstvo domačih.

Drugi polčas so Domžale stopnjevale tempo in v 58 minuti je Jakupović s prostega strela povišal vodstvo.

Sledili sta priložnosti Mure. Strel Kousa je na golovi črti odbil Šoštarič-Karić, malo kasneje še je izkazal Mulalić po strelu Kozarja.

Do konca regularnega dela tekme se rezultat ni spremenil.  V sodnikovem podaljšku pa je Jakupović zadel za 4:1.

Domžalčani so odigrali najboljšo tekmo prvenstva, nadigrali Muro in se pomaknili z dna lestvice. Pokazali so igro, ki obeta. Odlično je odigral Jakupović.

Muri se pozna igranje v evropskem tekmovanju. Moštvo se troši v teh tekmah, časa za regeneracijo je malo. V domačem prvenstvu pa jih čakajo motivirani nasprotniki, ki si želijo njihov skalp. Paziti morajo, da ne bodo doživeli usodo Celja iz lanskega prvenstva.

V večerni tekmi v Stožicah je Olimpija proti Aluminiju že v prvi minuti prišla do priložnosti. Izkazal se je gostujoči vratar Janžekovič.

V 12 minuti je poskusil Aldair, Janžekovič ni imel veliko dela.

Napadi Olimpije so obrodili sadove v 21 minuti. Ziljkić je z leve strani močno streljal v Janžekovičev kratek kot. Vratar gostov je tokrat reagiral slabo, kot da žoge ni dobro videl in ta je končala v mreži.

V 28 minuti velika napaka Krefla, ki je žogo podal točno do vezista domačih Tomića. Ta jo je podal do Nukića, ki je z roba kazenskega prostora močno ustrelil in s pomočjo leve vratnice zadel za 2:0.

V 33 minuti velika napaka Janžekoviča, rahlo podana žoga pred njegov gol mu je ušla med nogama. Rešil ga je Marinšek, ki je žogo izbil pred golovo črto in preprečil še višje vodstvo domačih.

Razpoloženi Ziljkić je na levi strani delal velike probleme gostujoči obrambi. V 36 minuti je lepo streljal s prostega strela, zadel je stranski del mreže.

Gostje so prvič resneje zapretili v 39 minuti, strel Bizjaka je domači vratar Vidmar obranil.

Gostje so odločneje krenili v drugi polčas. Že v prvi minuti nadaljevanja smo videli kombinacijo Pušaverja in Bresta, Vidmar je preprečil znižanje rezultata.

V 54 minuti je z desne strani zgrešil Krefl, deset minut kasneje še Đerlek. Aluminij je bil v drugem polčasu boljši, Olimpija se je nekako zadovoljila z zanesljivim vodstvom, čakala na uspešen protinapad. In ga dočakala v 77 minuti.  Tomić je podal dolgo globinsko žogo Ziljkkiću. Ta je stekel proti Janžekoviču in ga z leve strani s strelom v dolgi kot premagal.

V 85 minuti so gostje preko Đerleka dali častni gol. Z dvajsetih metrov je lepo zadel s prostega strela in postavil končnih 3:1 za Olimpijo.

Ljubljančani so zmagali zasluženo,  odigrali so zelo dober prvi polčas. Drugi je bil slabši, kljub temu so ves čas nadzirali rezultat. Odlično je odigral Ziljkić. Tokrat so igrali bolj po bokih, tudi Aldair je bil v dnevni formi. Izkazal se je tudi Tomić v vlogi asistenta.

Gostje so bili v prvem polčasu slabi. Ni jim šlo niti v obrambi niti v napadu. Tudi vratar Janžekovič ni imel svojega dne. Drugi polčas je bil boljši, na tem morajo graditi v naslednjih tekmah.

Po šestem kolu je v vodstvu Koper s 16 točkami, sledijo Bravo, Olimpija in Maribor s 13 točkami. CB24 Tabor,  Celje in Domžale jih imajo 7, Radomlje in Mura 5. Zadnji je Aluminij s 4 točkami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine