8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Dominantna zmaga naših “zlatih” letalcev!

Piše: A. Sajovic

Slovenija se lahko pohvali z novim odličjem na letošnjih zimskih olimpijskih igrah. Slovenska orla in orlici so s skupnimi močmi dobesedno pometli s svojo konkurenco in se bodo tako okitili z zlato medaljo.

V boju za olimpijski naslov je bila naša mešana skakalna ekipa prva od začetka do konca. Današnjo tekmo so zaznamovale številne diskvalifikacije, zaradi katerih so Japonci, Avstrijci in Nemci ostali brez skoka, Norvežani pa kar brez dveh, ampak tudi s temi skoki naši “leteči” junaki nebi bili ogroženi. Naša ekipa je na koncu slavila zmago z več kot 110 točkami prednosti. Na stopničke so se uvrstili še Rusi, medtem ko so bron presenetljivo osvojili Kanadčani.

Ob Niki Križnar in Urši Bogataj, ki sta nas z medaljo razveselile že v soboto, se sedaj lahko z olimpijsko medaljo pohvalita še moška člana mešane ekipe Timi Zajc in Peter Prevc, kateremu je medalja čisto na koncu izpolzela iz rok na včerajšnji tekmi na mali skakalnici (4. mesto).

Slovenske skakalke so z današnjo tekmo s svojimi nastopi na Olimpijadi zaključile, medtem ko bomo za naše moške skakalce pesti ponovno stiskali v petek in naslednji ponedeljek, ko bosta potekali posamezna in ekipna tekma na veliki skakalnici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine