11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Đokovićev oče dvomi, da bo Novak igral na OP Avstralije

Piše: Jože Jan

Veliko se je že pisalo o Đokovićevi prisotnosti ali odsotnosti na prvem Grand Slamu leta 2022 zaradi pogojev cepljenja, ki jih postavlja avstralska vlada.

Srđan Đoković, Novakov oče, je v izjavi srbski televiziji najprej izrazil svoje popolno nestrinjanje z ukrepi avstralskih oblasti: kdor želi tekmovati na Grand Slamu v Melbournu mora biti v celoti cepljen in pokazati potrdilo, ki ga bodo pregledali zdravniki. Ni drugih možnosti, niti karantena niti testiranje.

»Ali smo cepljeni ali ne, ustreza osebni pravici vsakega posameznika. Vsak posameznik ima pravico odločati o svojem zdravju. Ali je Novak cepljen ali ne je izključno njegova odločitev,« je komentiral Srđan in se potem poglobil v vprašanje prisotnosti ali odsotnosti sina na prihodnjem OP Avstralije.

»Objava avstralske vlade je bila sramotna. Ali bo Novak potoval ali ne, je odvisno od njegovega stališča. Srčno bi si želel, da bi igral, ker je vrhunski športnik in devetkratni prvak OP Avstralije. A pod temi pogoji je verjetno, da ne bo šel. Tudi jaz ne bi,« je dejal Novakov oče.

Poleg tega je Srđan sprožil tudi polemiko o »priznanju« cepiv. Obrnil se je na Craiga Tileyja, vodjo Tennis Australia: »Kaj je »priznano« cepivo, gospod Craig? Vsaka država ima drugačno zakonodajo. Ali vi priznavate ruska cepiva? V Srbiji so priznana samo ruska in kitajska cepiva. Jih boste v Avstraliji priznali in avtorizirali?« je dodal.

 

Vir: Puntodebreak, Španija

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine