11.5 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Doha: Polfinalni dvoboj nemškega Bayerna in egiptovskega Al Ahlyja

Piše: Samo Vidovič

V Dohi je bil danes odigran še drugi polfinalni dvoboj svetovnega klubskega prvenstva, pomerila sta se nemški Bayern in egiptovski Al Ahlyj.
Začetek tekme je potekal po pričakovanju. Bayern je takoj prevzel pobudo in potisnil Egipčane na njihovo polovico. Gol je padel hitro, v sedemnajsti minuti je Lewandovsky po kombinaciji Comana in Gnabryja povedel Bayern v vodstvo. Tudi po golu smo gledali podobno sliko na igrišču. Bayern je poskušal goste raztegniti preko bokov ali pa s kratkimi hitrimi podajami priti do gola skozi sredino. To se jim je skoraj posrečilo v 37 minuti, vendar je bil tokrat Lewandovsky nenatančen, streljal je čez gol.
Igralci Al Ahlyja so lahko Bavarcem samo parirali z disciplino v igri in veliko teka. Čakali so na svojo priložnost iz protinapada, ki se jim je dejansko nekajkrat ponudila. Vendar se je ravno tu videla limitiranost njihovih igralcev. Nimajo igralca, ki bi bil sposoben hitro potegniti v kontro, narediti igralca viška oziroma s kvalitetno zadnjo podajo pripraviti komu izmed soigralcev priložnost za gol.
Drugi polčas so Egipčani poskušali igrati pogumneje, pomaknili so se nekoliko višje. Vendar dlje kot do šesnajstmeterskega prostora Bayerna niso prišli.
Bavarci so drugi polčas odigrali dokaj ležerno, si pripravili manj ugodnih priložnosti za dosego zadetka. Ob koncu tekme so vseeno dali še drugi gol.V 85 minuti  je rezervist Sane z desne strani lepo podal Lewandovskemu, ta pa je z glavo zadel za končnih 2:0.
Zmaga Bavarcev niti za en trenutek ni prišla pod vprašaj. Vendar so z igro vse prej kot navdušili. Njihova predstava je bila dokaj povprečna, zdelo se je, da so igrali, kolikor je bilo pač potrebno za zmago. Prvi cilj na tem prvenstvu, priti v finale, so izpolnili.
V finalu jih čaka mehiški Tigres, ki je po do sedaj prikazanem v Dohi boljša ekipa od Al Ahlyja. Seveda pa bo Bayern v finalu spet velik favorit, zmaga Mehičanov v finalu bi bila senzacija. Finale se bo odigral v četrtek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine