9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Deskar Žan Košir ostal brez kristalnega globusa

Piše: STA

Slovenski deskar na snegu Žan Košir si na zadnji tekmi v nemškem Berchtesgadnu ni priboril kristalnega globusa za skupno zmago v svetovnem pokalu. Na tekmi paralelnega slaloma je po 12. mestu v kvalifikacijah izpadel v osmini finala, premagal ga je Avstrijec Andreas Prommegger.

Zasedel je 14. mesto, v skupnem seštevku pa je bil četrti, za stopničkami je zaostal vsega štiri točke.

Čeprav zmagovalec svetovnega pokala leta 2015 in trikratni dobitnik olimpijske kolajne v kvalifikacijah ni bil povsem pri vrhu, pa mu je po njih kar dobro kazalo. Že v kvalifikacijah so odpadli nekateri konkurenti, v izločilnih bojih je imel vse v svojih rokah. Toda končal je že v prvem obračunu, premagal ga je trikratni dobitnik velikega kristalnega globusa in nekdanji svetovni prvak, Prommegger. Slovenec je bil v zgornjem delu hitrejši, ko pa ga je Avstrijec prehitel, je poskušal nemogoče in storil napako.

Prommegger se je nato v četrtfinalu pomeril z vodilnim pred zadnjo tekmo Italijanom Aaronom Marchom, dvoboj je bil odločilen za skupno zmago. Dobil ga je Italijan, ki je nato ugnal še rojaka Edwina Corattija ter v finalu Avstrijca Alexandra Payerja in se veselil svojega prvega velikega kristalnega globusa. Na prestolu je zamenjal rojaka Rolanda Fischnallerja.

Košir, šestintridesetletni Tržičan, je bil edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih. V kvalifikacijah so obstali Rok Marguč, Tim Mastnak in Jernej Glavan.

Pri ženskah je zadnjo tekmo dobila Švicarka Julie Zogg, skupna zmaga pa je pripadla Nemki Ramoni Hofmeister.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine