18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

Danes zvečer bo znan tudi slovenski pokalni nogometni prvak; bo tudi ta naslov osvojila Olimpija?

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Aluminija iz Kidričevega bodo drevi ob 20.15 v Stožicah igrali finale pokala Slovenije. V vlogi favorita bodo še sveži državni prvaki iz Ljubljane, ki so dobili vse štiri medsebojne tekme sezone, a Kidričani pravijo, da so možnosti pred začetkom tekme 50:50.

 

“Mislim, da bo finale popolnoma drugačna zgodba kot prvenstvo. Možnosti so 50:50. Smo motivirani, zato se nadejamo dobrega rezultata,” pred tekmo pravi kapetan Aluminija Matic Vrbanec.

Branko Ilić, kapetan Olimpije, pa poudarja, da bodo kljub napornemu ritmu naredili vse za novo slavje. “Mislim, da o tem, kaj se je dogajalo na zadnjih tekmah z Aluminijem, ne smemo razmišljati. To je nova tekma, ki bo zelo pomembna, lahko se zgodi marsikaj. Imamo priložnost, da slavimo pred domačimi navijači, in bomo naredili vse, da bo pokal ostal v Ljubljani,” pravi kapetan Olimpije.

Tako Aluminij kot tudi nova Olimpija sta doslej le enkrat igrala v finalu pokalnega tekmovanja, kjer sta bila neuspešna. V pokalnem tekmovanju je sicer daleč najbolj uspešno moštvo Maribora, ki je že devetkrat osvojilo naslov. S po štirimi kristalnimi trofejami sledi nekdanja Olimpija, Gorica in Koper sta bila uspešna trikrat, z dvema pokalnima naslovoma se lahko pohvalita Interblock in Domžale, medtem ko so po enkrat slavili še nogometaši Mure, Rudarja in Celja.

Danes se bo sicer precej dogajalo na nogometnem področju v sklopu tako imenovanega pokalnega dneva. Tako bo na sporedu mladinski finale, v katerem bosta ob 15. uri v Stožicah igrali ekipi Aluminija in Domžal, ob 17.30 bo na Kodeljevem ženski finale med ekipama Moje-lece.si Radomlje in Telemach GMT Beltinci, ob 20.15 pa še vrhunec z že omenjenim finalom Olimpije in Aluminija, za katerega je doslej pošlo približno 5000 vstopnic. Popoldne bo v Šiški tudi tradicionalni obračun ljubljanske in mariborske univerze.

Zadnje novice

Sorodne vsebine