6.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Danes v Rusiji znana prva polfinalista

Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji bosta danes na sporedu prvi četrtfinalni tekmi. Ob 16.00 se bosta v Nižnjem Novgorodu pomerila Urugvaj in Francija, ob 20.00 v Kazanu pa še Brazilija in Belgija.

Francija je proti Urugvaju v vlogi rahlega favorita, na roko ji gre tudi dejstvo, da je pod vprašajem nastop razpoloženega napadalca Edinsona Cavanija. V dvoboj obe ekipi vstopata neporaženi, Urugvaj je ob tem doslej prejel vsega en zadetek.

Francozi upajo, da bodo še desetič zapovrstjo neporaženi proti južnoameriškim ekipam na svetovnih prvenstvih, Urugvajcem pa v dobro govori drugačna statistika, ki pravi, da le enkrat v zadnjih šestih prebojih v četrtfinale niso napredovali v polfinale.

Na drugi tekmi pa bo spopad najboljšega napada in najboljše obrambe. Belgijci so doslej zabili že 12 zadetkov in imajo z Romelujem Lukakujem, Edenom Hazardom, Driesom Mertensom in drugimi številne rešitve za tekmečeve obrambe.

Te pa bodo še kako potrebovali, saj jim bo nasproti stala brazilska vrsta, ki je doslej prejela zgolj zadetek, njena mreža je nedotaknjena 310 minut. Ob dejstvu, da imajo petkratni svetovni prvaki tudi v napadu izjemne nogometaše, kot so Neymar, Gabriel Jesus, Philippe Coutinho in drugi, se v Kazanu obeta nogometna poslastica.

V soboto bosta na sporedu še preostala četrtfinalna dvoboja, in sicer Rusija : Hrvaška ter Anglija : Švedska.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine