11.3 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Danes v Hamburgu rokometna posladka za veliki finale

Barclaycard Arena v Hamburgu bo danes gostila vznemirljiva rokometna obračuna na moškem svetovnem prvenstvu v Nemčiji in na Danskem. Prva polfinalna tekma med Dansko in Francijo se bo pričela ob 17.30, druga med Nemčijo in Norveško pa ob 20.30.

Na letošnjem mundialu so se med štiri prebile vse favorizirane izbrane vrste, na veliko veselje gostiteljev pa tudi obe domači reprezentanci. Nemčija je v skupini I osvojila prvo mesto, za preboj v veliki finale, ki bo v nedeljo v danskem Herningu, pa mora premagati trdoživo norveško reprezentanco.

Ta se je drugič zaporedoma prebila v polfinale, pred dvema letoma v Franciji je v polfinalu premagala Hrvaško, v velikem finalu pa nato morala priznati premoč veliki Franciji, s šestimi končnimi zmagoslavji tudi najbolj uspešna izbrana vrsta na dosedanjih svetovnih prvenstvih.

Nemčija bo naredila vse, da si izbori najbolj pomembno tekmo na letošnjem zaključnem turnirju, v primeru današnje zmage pa bo imela v nedeljo priložnost, da se četrtič – po letih 1938, 1978 in 2007 – povzpne na rokometni Mont Everest.

Še bolj vznemirljiv dvoboj se obeta ob 17.30, na nasprotni strani igrišča si bodo stali najbolj imenitni rokometaši na svetu. Branilki naslova iz Francije se je v drugem delu tekmovanja pridružil tudi prvi zvezdnik Nikola Karabatić, ki je v neverjetno kratkem času okreval po poškodbi levega stopala, skupaj s svojimi telesno izjemno močnimi soigralci pa bo skušal “zapreti usta” Dancem, ki so v dosedanjem delu edini dosegli vseh osem zmag in so izjemno samozavestni na letošnjem mundialu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine