18.7 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Danes prva tekma novoletne turneje, v ogenj pet Slovencev

Danes ob 16.30 bo v nemškem Oberstdorfu prva od štirih tekem tradicionalne novoletne turneje. Sobotne kvalifikacije pod Senčno goro je dobil Avstrijec Stefan Kraft pred prvim favoritom za skupno zmago, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem. Na prvem vrhuncu sezone bo nastopilo pet slovenskih skakalcev, ki imajo v boju na izpadanje precej zahtevne tekmece.

Najboljši med Slovenci je bil v kvalifikacijah s 15. mestom Timi Zajc, ki se bo danes v prvi seriji na izpadanje pomeril z domačinom Moritzem Baerom.

Dobro je včeraj skočil tudi Jernej Damjan, ki je bil 21. med kvalifikanti, za preboj v finale pa bo moral premagati domačina Markusa Eisenbichlerja. Bor Pavlovčič je v kvalifikacijah zasedel 32. mesto, zato bo njegov današnji tekmec Čeh Viktor Polašek.

S češkim tekmecem Romanom Koudelko se bo na izpadanje pomeril tudi Anže Semenič, ki je bil 45., Peter Prevc, ki je bil 46., pa je za tekmeca dobil Avstrijca Daniela Huberja.

Brez nastopa na uvodni tekmi 67. avstrijsko-nemške turneje je presenetljivo ostal eden slovenskih favoritov Domen Prevc, ki je po ponesrečenem skoku za mesto zgrešil 50-erico.

Danes bo prva od štirih tekem turneje, na kateri naslov brani izkušeni Poljak Kamil Stoch, ki je zlatega orla osvojil dvakrat zapored. Oberstdorfu sledijo še Garmisch-Partenkirchen (1. januar), Innsbruck (4.) in Bischofshofen (6.).

Zadnje novice

Sorodne vsebine