4.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Danes morda že znan slovenski hokejski prvak; bodo to že dvanajstič postali Jeseničani?

Po današnji tretji finalni tekmi državnega prvenstva v hokeju, začela se bo v jeseniški dvorani Podmežakla ob 19. uri, bo morda že znan prvak za sezono 2017/18. Bodo to že dvanajstič postali Jeseničani?

 

Če bodo hokejisti Sija Acronija Jesenic premagali ljubljansko SŽ Olimpijo, bodo s skupnim izidom 3:0 v zmagah ubranili lanski naslov in dobili 12. zvezdico v samostojni državi.

Jeseničani so prvo tekmo doma dobili s 3:2, drugo v gosteh pa s 5:3. Za nov naslov prvaka imajo železarji na voljo tri “zaključne ploščke”, saj ekipi v letošnjem finalu igrata na tri dobljene tekme.

Ljubljanski hokejisti lahko z zmago preprečijo jeseniško slavje in podaljšajo finale vsaj do sobote. Če pa bi jim potem uspelo zmagati še na četrti tekmi, bi o prvaku odločala zadnja tekma 16. aprila na Jesenicah.

Zgodovina slovenskih obračunov oziroma statistika osvojenih naslovov prvaka pravi, da je kljub temu, da se v letošnjem finalu tehtnica nagiba na jeseniško stran, še vedno v prednosti ljubljanski hokej.

Igralci v zelenem, SŽ Olimpija sicer prvič nastopa v finalu državnega prvenstva, so še vedno uspešnejši, ko gre za samostojno državo. Od sezone 1991/92 so zbrali 15 naslovov prvaka, zadnjega v sezoni 2015/16, medtem ko so bili igralci z Jesenic najboljši enajstkrat.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine