3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Dallas spet izgubil, dvojni dvojček Dončića

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so košarkarji Dallas Mavericks na gostovanju pri Sacramento Kings zabeležili nov poraz, bilo je 116:100 za domače. Slovenski košarkar Luka Dončić je na parketu prebil 26 minut ter v statistiko vpisal 13 točk, 10 skokov in tri podaje.

 

Dončić ni imel svojega večera in je iz igre zadel štiri mete iz 19 poskusov.

“Vsi ga (Dončića, op. STA) pokrivajo in to ni nič novega. Pridejo taki večeri, ko so njegovi meti malo prekratki. To pride ob njegovi vlogi,” je Dončićevo predstavo pokomentiral trener Dallasa Rick Carlisle.

Ob petnajstem porazu na zadnjih sedemnajstih tekmah je bil z 19 točkami najboljši strelec Dallasa Justin Jackson, pri Sacramentu je bil z 29 točkami najboljši strelec Buddy Hield, Marvin Bagley III, ki je bil na naboru izbran kot drugi, je dodal 22 točk in 12 skokov, Willie Cauley-Stein pa deset točk in kar 18 skokov.

“Bilo je zabavno. Vsi vedo, kaj lahko naredi. Je odličen igralec. Veliko dobrih stvari naredi za svojo ekipo, ampak danes smo le morali stopiti skupaj in trdo igrati v obrambi,” je po prvem obračunu drugega in tretjega košarkarja iz nabora leta 2018 dejal Bagley.

Dončić je glavni kandidat za osvojitev naziva novinec leta, Bagley, na naboru izbran kot drugi, pa je vse boljši, potem ko je večino sezone začenjal na klopi. Na dvoboju proti Dallasu je dosegel štirinajstega dvojnega dvojčka v sezoni.

“Veliko gledam Marvina. Je poseben talent. Ima veliko potenciala. Uspelo mu bo in daleč bo prišel,” pa je o Marvinu dejal Dončić.

Dvakratni zaporedni prvak lige Golden State Warriors je doma s 112:89 premagal Indiano Pacers in zabeležil 49 zmago v sezoni. Vseh pet domačih košarkarjev, ki je začelo tekmo, je doseglo dvomestno število točk. Najboljši strelec domačih je bil z 19 točkami DeMarcus Cousins, ki je zadnji dve tekmi izpustil zaradi poškodbe. Poraz Indiane, pri kateri je bil z 20 točkami s klopi najuspešnejši Tyreke Evans, pomeni, da bo moštvo Milwaukee Brewers prvič po letu 2001 osvojilo prvo mesto v centralni skupini.

Denver Nuggets je zmagal peto tekmo zapored, tokrat je v gosteh s 113:108 premagal Washington Wizards. Pri Denverju so se vsi košarkarji, ki so stopili na parket, vpisali med strelce, osem pa jih je imelo dvomestno število točk. Nikola Jokić, Paul Millsap, Gary Harris, Jamal Murray in Torrey Craig so vsi dosegli po 15 točk. Najboljši strelec tekme je bil Bradley Beal, ki je za Washington dosegel 25 točk.

Charlotte Hornets je doma s 113:106 premagal Minnesoto Timberwolves, za katere je Karl-Anthony Towns dosegel 21 točk in 16 skokov, za Charlotte je Kemba Walker dosegel 31 točk; pri Atlanti Hawks, ki je doma s 117:114 premagala Utah Jazz, je bil s 23 točkami najboljši strelec novinec Trae Young, pri Utahu pa je s 34 točkami izstopal Donnovan Mitchell; Phoenix Suns je doma z 98:118 izgubil proti Detroit Pistons, pri katerih je Wayne Ellington dosegel 23 točk.

Dallas prihodnja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bo gostil prvake Golden State Warriors, Miami Heat in Goran Dragić, ki še upa na končnico, pa bodo znova na delu v noči na soboto, ko bodo gostovali pri vodilnem moštvu lige Milwaukee Bucks.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine