8.8 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Colorado na pragu uvrstitve v drugi krog

Ekipa Colorado Avalanche je v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL po podaljšku premagala Calgary Flames s 3:2 in na zahodnem delu povedla s 3:1 v zmagah, do uvrstitve v polfinale na zahodnem delu pa jo sedaj loči le še ena zmaga.

Igralci Toronto Maple Leafs so doma s 4:6 klonili z Boston Bruins, slednji so tako na vzhodnem delu izid v zmagah izenačili na 2:2, tak pa je tudi izid za zahodnem delu med ekipama Dallas Stars in Nashville Predators, kjer je na četrti tekmi Dallas zmagal s 5:1.

Mikko Rantanen je zadel po desetih minutah in 23 sekundah podaljška v Denverju, ob tem pa se je Finec izkazal že v rednem delu tekme, ko je na 2:2 izenačil dve minuti in 50 sekund pred iztekom igralnega časa, ko je preusmeril plošček v mrežo po strelu Nathana MacKinnona.

Gostje iz Kanade so vodili že z 2:0, ko je v četrti minuti druge tretjine prvi gol na srečanju zadel Elias Lindholm, Derek Ryan pa drugega v sedmi minuti tretje tretjine. Sledili so trije zadetki domačih. Prvega v nizu je v 12. minuti zadnjega dosegel J.T. Compher.

V Torontu je Brad Marchand z golom in podajo dosegel tri točke, David Pastrnak je dvakrat premagal vratarja domačih, Tuukka Rask pa je zaustavil kar 38 strelov Bruins; na drugi strani je imel Frederik Andersen 25 uspešnih posredovanj. V Dallasu pa je Roope Hintz zadel prva gola v končnici za Stanleyjev pokal, John Klingberg je dodal tri podaje, dve pa Esa Lindell za Stars, pri katerih je le en gol prejel vratar Ben Bishop (34 obramb).

Izidi severnoameriške hokejske lige NHL:

* Izidi, prvi krog:
- Vzhod:
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins  4:6
(izid v zmagah izenačen na 2:2)

- Zahod:
Dallas Stars - Nashville Predators   5:1
(izid v zmagah izenačen na 2:2)
Colorado Avalanche - Calgary Flames  3:2 (podaljšek)
(Colorado vodi s 3:1 v zmagah)

– igrajo na štiri zmage.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine