24 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Colley in Parris nezadržna za celjsko obrambo

Piše: Samo Vidovič

Stančič odločil tekmo v Sežani

V Sežani je domači Tabor proti Domžalam poskušal izkoristiti včerajšnji remi med Kalcerjem in Aluminijem, s katerima se bori za obstanek. To je Kraševcem na koncu z nekaj sreče tudi uspelo, zmagali so z 2:1.

Že po dobri minuti so prišli do enajstmetrovke. Tibor Gorenc Stankovič je igral z roko, po ogledu videoposnetka je sodnik Borošak pokazal na belo točko. Strel z enajstih metrov je zanesljivo izvedel Briški, domači so v 7.minuti povedli.

Gol je dal domačim dodatni zagon, njihovo vodstvo bi lahko bilo po pol ure še višje.

Gostje so preko Repasa prvič zapretili v 30.minuti,  isti igralec bi lahko izenačil tudi deset minut kasneje. Obakrat pa je bil nenatančen.

Gostje so uspeli izenačiti v 49.minuti. Po kotu Ibričića je na daljši vratnici Jakupović premagal domačega vratarja Koprivca.

V naslednjih minutah so bili bližje vodstvu gostje, po strelih Jakupovića s prostega strela in Dobrovoljca se je izkazal Koprivec.

V 74.minuti je za domače poskušal Monjac, zatem še dvakrat Stanković, obakrat neuspešno.

V 79.minuti pa je tekmo odločil Stančič, ki je izkoristil podajo Kodermana s prostega strela.

Gostje so do konca tekme poskušali izenačiti,  v sodnikovem podaljšku je imel lepo priložnost Jurilj, za njim je streljal še Ibričić s prostega strela. Koprivec je z obrambama rešil domačim tri točke.

Sežanci so se z zmago oddaljili od Aluminija, razlika znaša sedaj šest točk. Spet so v igri, da prehitijo Kalcer, ki je tri točke pred njimi. Po dolgem času so dvakrat zadeli, kar jim je ob obrambam Koprivca tudi prineslo zmago.

Domžalčani so v rezultatski krizi, že sedem tekem zapored niso zmagali. Igra ni toliko problematična, ustvarjajo si priložnosti, toda enostavno ne točkujejo. Na lestvici so na varnem mestu, tako da neke panike ne bi smelo biti. Seveda pa bi bila za samozavest igralcev zmaga dobrodošla.

V večerni tekmi na Bonifiki med Koprom in Celjem smo videli dober nogomet.

Koprčani so bolje začeli in si v prvih trinajstih minutah preko Colleya pripravili dve priložnosti. Obakrat je streljal z glavo, najprej mimo leve vratnice, v 13.minuti pa je po podaji Šušnjare premagal gostujočega vratarja Rozmana.

Po vodstvu so iniciativo prevzeli gostje. V 21.minuti je Morozov dobro ogrel domačega vratarja Golubovića, dve minuti kasneje pa so izenačili. Po podaji Božića z desne strani je pet metrov od gola zadel Sokler.

V 36.minuti je Colley podal, Osuji pa s treh metrov žoge ni uspel poslati v mrežo.

Tudi Colley se v zadnji minuti polčasa ni znašel v izgledni situaciji pred Rozmanom.

V 49.minuti je bil znova v priložnosti Sokler, tokrat je Golubović njegov strel z desne strani obranil.

Minuto kasneje je imel Sokler še lepšo priložnost, Golubović je z izjemno reakcijo preprečil vodstvo gostov.

V 56.minuti priložnost za Colleya, Rozman je žogo uspel odbiti v kot.

V 66.minuti pa velemojstrski gol Parrisa. Najprej je preigral Morozova, potem je dvakrat zavrtel Svetlina, nato pa je s strelom v dolgi kot premagal nemočnega Rozmana. Celjani so ob zadetku protestirali, Rajčević je pri posredovanju pred zadetkom igral z roko, sodnik Sagrković je igro pustil dalje.

V 71.minuti sta streljala najprej Colley, nato še Jelića-Balta, Rozman je oba strela obranil.

V 80.minuti je z leve strani podal Morozov, Jakobsen pa s petih metrov z glavo streljal mimo desne vratnice.

Tri minute zatem je s strani podal Bručić, Colley pa je izkoristil slabo posredovanje celjske obrambe in rutinirano premagal Rozmana z bližine ter postavil končnih 3:1 za Koper. Tudi tu so gostje protestirali zaradi domnevnega prekrška Colleya nad Vukliševićem. Sodniki v VAR sobi pa so ocenili, da prekrška ni bilo.

Koprčani so z zmago zadržali korak z Mariborom. Odlično je delovala naveza Colley-Parris, bila sta nezaustavljiva za celjsko obrambo. V določenih momentih so imeli tudi nekaj sreče, kljub temu je njihova zmaga več kot zaslužena. Odličen je bil tudi vratar Golubović.

Celjani nadaljujejo po sistemu toplo-hladno. Do drugega prejetega gola so bili v igri za zmago, predvsem pri rezultatu 1:1 so imeli lepe priložnosti. Obramba je bila spet slaba, ni se mogla kosati z domačimi napadalci.

Lestvica po 30.krogu:

Maribor 59, Koper 56, Olimpija 49, Mura 47, Bravo 42, Domžale 37, Celje 35, Kalcer Radomlje 32, CB24 Tabor 29, Aluminij 23 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine