6.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

City zadržal prednost v Madridu

Piše: Samo Vidovič

Liverpool brez težav v polfinalu 

Sinoči smo dobili še preostala polfinalista Lige prvakov. To sta Manchester City in Liverpool.

Atletico je v Madridu poskušal izničiti prednost gola Manchester Cityja iz prve tekme. Glede na to, da ima City kvalitetnejše moštvo, je bilo jasno, da ga Atletico na začetku ne bo napadel, ampak da bodo “Colchonerosi” potrpežljivo čakali na svojo priložnost iz protinapadov.

Gostje so hitro prevzeli kontrolo nad igro, Stones je po kotu v 10.minuti prvi zapretil našemu reprezentančnemu vratarju v vratih Atletica Janu Oblaku, streljal je čez gol.

Do 30.minute ni bilo večjih priložnosti, takrat pa je Foden podal Gündoganu, ta pa je z desetih metrov zadel desno vratnico. Oblak je bil že premagan, imel je veliko srečo.

Domači so šele v 35.minuti prvič streljali proti golu gostov, Kondogbia je le ogrel vratarja Cityja Edersona.

V drugi polčas so domači krenili bolj odločno. V 56.minuti je imel najprej priložnost Joao Felix, ki je z glavo slabo streljal. Minuto kasneje je poskušal še Griezmann, ki tudi ni bil natančen.

Tudi De Paul bi lahko v 70.minuti bolje zaključil, s petnajstih metrov je bil neoviran na strelu, toda tudi on ni zadel gostujočih vrat. Isti igralec tudi v 77.minuti iz voleja ni zadel.

V 86.minuti je Correa pripravil lepo priložnost Cunhi, ki pa je nastreljal Stonesa pred vrati Edersona.

V zadnji minuti je bil izključen Felipe, ki je nešportno brcnil Fodena. Domači igralci so izgubili živce, prednjačil je Savić, ki je bil “nagrajen” z rumenim kartonom.

V šesti minuti sodnikovega podaljška je bil Gündogan sam pred Oblakom, ki je njegov strel obranil.

Ob koncu tekme se je z obrambo izkazal še Ederson. Sodnik Zibert je tekmo podaljšal kar za deset minut, na koncu se je končala z 0:0.

City je uspel zadržati prednost enega gola s prvetekme, zasluženo se je uvrstil v polfinale. V prvem polčasu je bil boljši nasprotnik, v drugem pa so “Meščani ” zelo padli v igri, praktično ničesar niso pokazali. Le svoji čvrsti obrambi se lahko zahvalijo, da se ni zgodilo presenečenje.

Igralci Atletica so igrali zelo previdno v prvem polčasu, v drugem so zasenčili renomiranega nasprotnika, manjkal jim je le gol. Dokazali so, da lahko igrajo enakovredno ali celo bolje od Cityja. Na žalost pa tudi tokrat niso mogli brez provokacij, nešportnih potez, ki so velikokrat sestavni del njihove igre.

V drugi sinočnji tekmi sta Liverpool in Benfica igrala 3:3, v polfinale se je uvrstil Liverpool s skupnim izidom 6:4.

Trener domačih Jürgen Klopp je na klopi pustil polovico igralcev prve ekipe, med drugimi tudi Salaha, Maneja in van Dyka.

Liverpool je povedel v 21.minuti, ko je po podaji Tsimikasa iz kota najvišje skočil Konate in premagal vratarja gostov Vlachodimosa.

V 31.minuti je z natančim strelom s šestnajstih metrov izenačil mladi Goncalo Ramos.

V drugem polčasu se je razigral Firminho, ki je na podoben način zadel v 55. oziroma v 65.minuti.

Zgledalo je na gladko zmago domačih. Toda gostje so najprej v 73.minuti preko Jaremčuka znižali, končnih 3:3 pa je v 81.minuti postavil Nunez. Oba sta bila prehitra za domačo obrambo. Jaremčuk je preigral tudi vratarja Alisona, Nunez je izenačil s strelom v dolgi kot. Malo kasneje je Alison preprečil vodstvo gostov.  Obranil je nevaren strel Nuneza. Tako je odpadla možnost, da gostje v zaključku pridejo do možnosti za podaljške.

Napredovanje Liverpoola niti v enem trenutku ni bilo ogroženo. Vse je bilo odločeno že na prvi tekmi v Lizboni. Tudi sinoči so bili “Redsi” boljši, v zadnjih dvajsetih minutah tekme pa so se nekoliko preveč opustili, kar jih je stalo zmage.

Gostje so izpadli častno, sinoči so kar trikrat zatresli mrežo Liverpoola. Toda v obeh tekmah so v obrambi odigrali preslabo, da bi lahko presenetili tako kvalitetno ekipo, kot je Liverpool.

Polfinalna para sta tako Liverpool-Villarreal in Manchester City-Real Madrid. Prvi polfinalni tekmi bosta odigrani 27.aprila, povratni pa 4.maja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine