15.7 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

City v Manchestru minimalno premagal Atletico

Piše: Samo Vidovič

Nogometna Liga prvakov v sezoni 2021/22 gre počasi h koncu. Ta teden so na sporedu prve tekme četrtfinala. Včeraj sta se v Manchestru pomerila domači City in Atletico Madrid, v Lizboni pa Benfica in Liverpool. 

Tekma na Etihadu v Manchestru v prvem polčasu ni zadovoljila ljubiteljev nogometa.

Atletico je igral zelo defenzivno, večino polčasa se je branil globoko na svoji polovici, s petimi igralci v zadnji liniji.

Gostje so redko prihajali čez polovico igrišča, še redkeje pred gol domačega vratarja Edersona, ki ni imel nobenega dela.

City je sicer ves polčas napadal, vendar tudi njegovi igralci niso niti enkrat zapretili našemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku. Vsi predložki pa so bili njegov lahek plen.

Drugi polčas je bil boljši, prvi so zapretili gostje.

V 51.minuti je Llorente slabo zaključil obetajoč protinapad gostov, namesto  Griezmannu je podal vratarju Edersonu.

V 55.minuti se je zelo izkazal Oblak, obranil je prosti strel De Bruynea z osemnajstih metrov.

Deset minut kasneje je bil po kotu z desne strani najvišji Laporte, streljal je za las čez Oblakova vrata.

V 70.minuti pa je bil Oblak premagan. Foden je podal De Bruyneju v globino, ta je ušel pozornosti Atleticove obrambe in s strelom s  petih metrov v dolgi kot zadel za vodstvo Cityja. Oblak ni mogel storiti nič.

Do konca je dvakrat poskušal še igralec tekme De Bruyne. Prvič je nastreljal branilca gostov Savića, drugič pa je ustrelil čez gol.

V samem zaključku smo videli še nekaj provokacij, nešportnih potez. Sodnik Kovacs je razgreteže moral umiriti z rumenimi kartoni.

Končalo se je z minimalno zmago Cityja, z 1:0. Zmaga je zaslužena, domači so bili veliko boljši. Razmerje v strelih na gol je bilo 15:0, v posesti 71:29 za City. Prednost pred povratno tekmo ni velika, tako da se “Meščani” nanjo ne bodo mogli zanašati. Vseeno pa je nek kapital, kajti Atletico mora v Madridu nujno zmagati.

Madrižani bodo zato morali igrati drugače, precej bolj ambiciozno kot sinoči, ko v ofenzivi niso pokazali nič.

Liverpool z zmago v Lizboni praktično že v polfinalu 

V drugi včerajšnji tekmi pa je Liverpool premagal Benfico s 3:1 in je praktično že v polfinalu. Malo verjetno je, da bo Benfica dobila povratno tekmo z vsaj dvema goloma razlike. Razlika med ekipama je enostavno prevelika. Le izjemno dober dan Benfice in podcenjevanje Liverpoola bi lahko prineslo senzacijo. Ampak to je res malo verjetno.

Gostje so tekmo odločili že v prvem polčasu,  ko sta zadela Konate po kotu Robertsona s strelom z glavo v 17. in Mane po asistenci Diaza v 34.minuti. Po napaki Konateja je Nunez v 49.minuti znižal,  končni rezultat pa je v 87.minuti po protinapadu postavil Diaz. Najprej je preigral domačega vratarja Vlachodimosa, potem pa je žogo poslal v prazno mrežo. Domači vratar je bil sicer najzaslužnejši, da Liverpool ni zmagal še z višjim rezultatom.

Nocoj bosta odigrani še preostali tekmi. Villarreal bo gostil Bayern, Chelsea pa Real Madrid.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine