7.9 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

City odhaja v Madrid z golom prednosti

Piše: Samo Vidovič

Stadion Etihad v Manchestru je gostil prvo polfinalno tekmo letošnje Lige prvakov med domačim Manchester Cityjem in Realom iz Madrida. 

Že po minuti in pol so domači povedli. Mahrez je z desne strani podal, De Bruyne pa je z natančim strelom z glavo premagal vratarja Reala Courtoisa. Velika napaka gostujoče obrambe, ki je prepozno zaprla prazen prostor pred svojim golom, De Bruyne pa je vanj vtekel iz drugega plana in izkoristil odlično podajo Mahreza.

Manchester City vs Real Madrid. (foto: EPA / Peter Powell)

V 6.minuti gostje niso uspeli kaznovati slabe podaje domačega vratarja Edersona, Rodrygo je obetavno situacijo zakompliciral.

V 11.minuti drugi gol za City. De Bruyne je podal z leve strani, Alaba je namesto izbijanja žoge le to tako slabo zadel, da je Jesusu pripravil  čisti udarec na gol. Brazilec je darilo izkoristil in s šestih metrov neobranljivo zadel za povišanje vodstva.

V 17.minuti je Benzema podal Vinicius Juniorju, ta pa z leve strani ni zadel gola.

Deset minut kasneje hiter protinapad domačih. Mahrez je z desne strani sam prišel pred Courtoisa, toda zadel je le stranski del mreže. Bolje bi bilo, če bi podal na drugo vratnico vtekajočemu Jesusu, ki je bil popolnoma sam.

Podobno je bilo v 29.minuti. Tokrat je po podaji De Bruynea po levi strani pred Courtoisa prišel Foden, a je streljal mimo nasprotne vratnice.

Že naslednjo minuto je Benzema lepo podal Alabi, ta pa je za las zgrešil vrata Edersona.

Potem pa je v 33.minuti na sceno stopil kdo drug kot Benzema. Mendy je podal, Benzema pa je ob neodločnem Zinchenku s kakšnih dvanajstih metrov zadel ob levi vratnici.

V 35.minuti je z desne strani streljal Rodrigo, Ederson je strel odbil.

Podobno kot prvi se je začel tudi drugi polčas. Le da tokrat domači niso zadeli.

V 47.minuti se je Mahrez sprehodil skozi gostujočo obrambo in zadel vratnico, odbito žogo pa Foden ni uspel poslati v mrežo, zadel je Carvajala, potem ko je imel praktično prazen gol.

Pet minut kasneje pa je bil Foden natančnejši. Po podaji Fernandinha je s petih metrov s strelom z glavo premagal Courtoisa. Obramba Reala ga je pustila samega, tako da ni imel težkega dela.

Že v 55.minuti smo videli nov gol. Po levi strani je pobegnil Vinicius Junior, od svoje polovice je stekel sam pred Edersona in ga rutinirano premagal. Obramba Cityja se je koncentrirala le na Benzemaja, kar je Vinicius Junior izkoristil.

V 67.minuti kombinacija Zinchenko-Laporte, Curtois je obranil.

V 73.minuti pa znova dva gola razlike za domače. Bernardo Silva je s petnajstih metrov s strelom v bližnji kot presenetil Courtoisa, ki ni niti trenil. Očitno je mislil, da gre strel izven vrat.

Potem je imel spet priložnost Mahrez, ki pa

ni zadel.

Modrić si je v 78.minuti lepo pripravil strel, toda potem je slabo streljal.

V 81.minuti pa so gostje prišli do enajstmetrovke. Laporte je predtem nespretno igral z roko.

Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Benzema. S “Panenko” je prelisičil Edersona. Kakšen velemojster!

V zaključku tekme je bilo dvakrat zelo vroče pred vrati Courtoisa, toda do spremembe izida ni prišlo. Ostalo je pri 4:3 za City.

Gledali smo odlično tekmo dveh vrhunskih ekip, ki je ponudila vse to, zaradi česar je nogomet najbolj popularen šport na svetu. Seveda je res, da sta obe obrambi naredili preveč začetniških napak. Ampak obe ekipi imata v svojih vrstah klasne igralce, ki znajo izkoristiti še najmanjšo napako nasprotne obrambe.

Rezultat je realen in ohranja obe ekipi v boju za finale. Odločitev bo padla v Madridu. Težko je reči, kdo bo tam uspešnejši, saj smo sinoči videli, da se lahko situacija na igrišču hipoma spremeni. V nekem momentu je zgledalo, da je Real na kolenih. Spet v drugem pa so bili gostje celo blizu izenačenju.

Vsekakor nas čaka v povratni tekmi negotovo srečanje, kjer bodo poleg vsega odločali tudi dobri živci, psihološka stabilnost igralcev. Le ti se zavedajo, da je v igri finale Lige prvakov, da so le korak oddaljeni od njega. Priložnost, ki se ne ponudi velikokrat v karieri.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine