15.8 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

City do težke, a zaslužene zmage

Piše: Samo Vidovič

Tudi sinoči je bilo na sporedu nekaj zanimivih tekem 5.kroga skupinskega dela Lige prvakov. Najbolj od vseh tista v Manchestru, kjer sta se pomerila City in Paris SG. 

Po pričakovanju so “meščani”  od začetka pritisnili na vrata Parižanov.

V 5.minuti so imeli prvo priložnost. Rodri je že premagal vratarja gostov Navasa, branilec Kimpembe pa je uspel žogo izbiti pred golovo črto.

Podobno je bilo v 18.minuti, tokrat je streljal Mahrez, pred golom pa je v kot odbil Hakimi. Navas bi strel težko obranil.

Parižani so težko prihajali pred gol domačih. V 27.minuti je poskusil Mendes, vratar domačih Ederson s strelom ni imel preveč dela.

Pritisk Cityja se je stopnjeval. V 34.minuti je najprej Gündogan zadel vratnico, zatem je Navas obranil strel Mahreza.

V 44.minuti končno prva prava priložnost za goste. Messi je lepo v globino podal Mbappeju, ta pa je s petnajstih metrov streljal čez gol.

V drugem polčasu so gostje iz prvega pravega napada povedli. Messi je podal Mbappeju, ta pa je žogo med nogama Edersona poslal v mrežo. Obramba domačih se je preveč orientirala na Messija, Mbappe je bil popolnoma sam.

Po golu smo nekaj minut gledali jalove napade domačih, potem pa jim je v 63.minuti uspela lepa kombinacija, ki jo je z golom zaključil Sterling.

V 74.minuti je bil v prvi resni priložnosti tudi Neymar, streljal pa je mimo desne vratnice.

Odločitev o zmagovalcu je padla v 76.minuti. Akcijo Mahreza in Bernarda Silve je uspel materializirati Jesus. S petih metrov je premagal nemočnega Navasa.

Do konca tekme večjih priložnosti ni bilo, ostalo je pri 2:1 za City.

Zmaga angleškega moštva je zaslužena, igralci Cityja so imeli večino tekme pobudo. Več so streljali proti golu, si priigrali bolj zrele priložnosti.

Parižani so imeli probleme z visokim presingom domačih. Redko so prihajali pred njihov gol. Po vodstvu so popustili, pri obeh prejetih golih so zamudili, bili so prepozni pri pokrivanju nasprotnih igralcev. Predvsem Neymar je pokazal premalo, tudi Messi ni briljiral.

Tako kot dan prej Bayernu je tudi včeraj Liverpoolu in Ajaxu uspelo petič zapored zmagati. Razočaral je Atletico našega Jana Oblaka, ki je doma izgubil z Milanom.

Rezultati 5.kroga in lestvice po skupinah od A do D

Skupina A

Manchester City-Paris SG 2:1

Brugge-Red Bull Leipzig 0:5

Lestvica: Manchester City 12, Paris SG 8, RB Leipzig in Brugge 4 točke

Skupina B

Liverpool-Porto 2:0

Atletico Madrid-Milan 0:1

Lestvica:Liverpool 15, Porto 5, Milan in Atletico 4 točke

Skupina C

Bešiktaš-Ajax 1:2

Sporting-Borussia Dortmund 3:1

Lestvica: Ajax 15, Sporting 9, Borussia 6, Bešiktaš 0 točk

Skupina D

Inter-Šahtar 2:0

Šerif-Real Madrid 0:3

Lestvica:Real 12, Inter 10, Šerif 6, Šahtar 1 točka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine