4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Chelsea še drugič premagal Lille

Piše: Samo Vidovič

Villarreal v Torinu ponižal Juventus

Sinoči sta bili odigrani zadnji dve povratni tekmi osmine finala Lige prvakov.

Lille je proti aktualnem evropskemu prvaku Chelseaju lovil zaostanek dveh zadetkov s prve tekme.

V prvem polčasu nismo videli veliko. Tekma ni bila na nivoju večine ostalih tekem osmine finala. V prvi tretjini tekme nismo videli niti ene priložnosti. Omeniti velja le prosti strel Yilmaza v 11.minuti, ko je z dvajsetih metrov streljal čez gol vratarja gostov Mendyja.

Angleška ekipa je imela vse pod kontrolo. Potem pa je v 37.minuti Jorginho v gneči pred golom zelo nespretno posredoval, žoga ga je zadela v roko.

Darilo je izkoristil Yilmaz, ki je z bele točke domače povedel v vodstvo.

Jorginho se je v tretji minuti sodnikovega podaljška odkupil, z izjemno asistenco je našel Pulisica, ta pa je z desne strani zadel malo mrežico dolgega kota vratarja Lea Jardima. To je bil edini strel gostov na njegova vrata v prvem polčasu.

Yilmaz je imel v 51.minuti prvo priložnost v drugem delu, z glavo je streljal mimo desne vratnice.

V 63.minuti velika sreča za goste. Yilmaz je podal z desne strani, Fonte pa je s petih metrov zadel vratnico. Mendy je bil nemočen, ni uspel reagirati.

V 71.minuti pa je bil četrtfinalist odločen. Mount je z leve strani podal, na drugi strani je vtekel Azpilicueta in s kolenom neobranljivo zadel za vodstvo gostov.

Do konca se ni zgodilo nič posebnega, Chelsea je še drugič premagal Lille, tokrat z 2:1, skupno pa s 4:1.

Tokrat so imeli Londončani nekoliko več dela kot v prvi tekmi, predvsem v prvem polčasu niso pokazali nič posebnega. Jasno je, da so boljše moštvo od Lilla, v četrtfinalu pa bodo morali pokazati bistveno več. Svoj cilj so izpolnili, njihova uvrstitev v četrtfinale ni bila ogrožena.

Igralci Lilla so se borili v skladu s svojimi zmožnostmi, imeli so tudi nekaj smole. Lahko bi izvlekli neodločen rezultat, niso pa bili sposobni izločiti kvalitetnejše moštvo od sebe.

V drugi sinočnji tekmi je Villarreal v zadnjih petnajstih minutah potopil torinski Juventus.

V prvem polčasu so imeli domači kar nekaj priložnosti, zadeli so tudi prečko. Ko je že “dišalo” po podaljških, pa so gostje v zadnjem delu tekme kar trikrat zadeli.

Najprej je iz enajstmetrovke v 78.minuti zadel Moreno, v 85.minuti je Torres po podaji s kota povišal vodstvo, končni izid 3:0 za “Rumeno podmornico” pa je v drugi minuti sodnikovega podaljška iz enajstmetrovke postavil Groeneveld. Skupni seštevek z obeh tekem je bil 4:1.

Popoln somrak nekdanjega evropskega prvaka, Villareal ga je ponižal sredi Torina.

V četrtfinale so se tako uvrstili Bayern, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica in Villarreal. Se pravi po tri angleške in španske ter po ena nemška in portugalska ekipa.

Žreb četrtfinala bo na sporedu v petek.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine