12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Čestitke! Skakalka Ema Klinec postala svetovna prvakinja! Tekačica Anamarija Lampič pa je osvojila bronasto medaljo!

Piše: Luka Svetina (Nova24TV)

Smučarska skakalka Ema Klinec in tekačica teka na smučeh Anamarija Lampič sta razveselila slovenske športne navdušence. Klinčeva je postala nepričakovano svetovna prvakinja, Anamarija Lampič pa je v svoji disciplini osvojila tretje mesto.

Nemški kraj Obersdorf je srečno mesto za slovenske zimske športnike. Leta 2005 je na mali skakalnici postal svetovni prvak Rok Benkovič, dobrih šestnajst let kasneje pa se je naslova svetovne prvakinje veselila Ema Klinec. 22-letna tekmovalka 22-letna tekmovalka iz Poljan nad Škofjo Loko je osvojila prvo kolajno slovenskih skakalk.

Ema Klinec je zgodovinsko zmago slavila pred Norvežanko Margeret Lundby in Japonko Saro Takanashi. Vodeča v svetovnem pokalu Nika Križnar je osvojila odlično peto mesto. Nova športna junakinja je po prvi seriji zasedala drugo mesto za Avstrijko Kramerjevo, a je s finalnim skokom pometla z vso konkurenco.

 

Anamarija Lampič osvojila bronasto kolajno v šprintu tekačic v klasični tehniki
Smučarska tekačica Anamarija Lampič je na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Nemčiji osvojila bronasto medaljo v šprintu tekačic v klasični tehniki. Zlata je Švedinja Jonna Sundling, srebrna Norvežanka Maiken Caspersen Falla – bila je le tri stotinke pred Slovenko. Lampičeva je osvojila tretjo slovensko medaljo v šprintu po dveh Petre Majdič v Saporu 2007 (srebro) in Oslu 2011 (bron). Gre za četrto tekaško medaljo in jubilejno deseto za Slovenijo na svetovnih prvenstvih v nordijskem smučanju. Lampičeva je bila srebrna pred dvema letoma v Seefeldu v ekipnem šprintu v paru s Katjo Višnar.

Anamarija Lampič (Foto: epa)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine