13.6 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Celjski rokometaši odločno v novo sezono lige prvakov

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo ob 17. uri čaka prva tekma letošnje sezone evropske lige prvakov. V dvorano Zlatorog prihaja danski Skjern, lanski četrtfinalist najprestižnejšega klubskega tekmovanja v Evropi, izbranci Branka Tamšeta pa si želijo tekmovanje odpreti z ugodnim izidom.

Prevetreni Celjani, ki so jih po zadnji sezoni zapustili številni nosilci – zadnji med njimi je odšel Daniel Dujšebajev, ki se je vrnil v Kielce -, so sezono začeli z nepričakovanim porazom v superpokalu proti Krki, sezono državnega prvenstva pa so začeli z zmago.

Po sredini tekmi z Urbanscape Loko so misli preusmerili na ligo prvakov, kjer jih uvodoma čaka Skjern, za katerega igra slovenski reprezentant Jan Grebenc.

“Gre za ekipo, ki je izjemno raznolika, pisana. Vemo, kakšen je danski rokomet. Od sredine tekme gledam in analiziram dogodke s tekme Skjerna. Moram se zahvaliti Mihi Žvižeju, ki nas sproti obvešča, kaj se dogaja s Skjernom. Imamo vse na voljo. Skjern vsako tekmo igra z drugačno postavo. Fantom želimo olajšati delo. Vse bomo strnili v en skupek, analizo, ki si jo bomo še ogledali,” o prvem evropskem tekmecu pravi trener Celja Branko Tamše.

“Želja je, da odigramo dobro tekmo. Želimo si pozitiven rezultat. Skjern igra toplo-hladno. Miselnost Skandinavcev je, da se ne obremenjujejo, če so dva dni nazaj izgubili. V nedeljo bodo igrali maksimalno. Šport je zanje igra, uživajo v tem,” je jasen Tamše.

O vzdušju v ekipi in željah je na današnji novinarski konferenci v Celju in v družbi drugih celjskih športnih kolektivov ter kolesarske asa Primoža Rogliča spregovoril kapetan David Razgor. “Vzdušje je dobro. Po slabšem startu v sezono smo se sestavili, dobili tekmo DP. Naslednji dan smo se igralci dogovorili, da se dobro pripravimo na naslednjo tekmo. Ekipa Skjerna ima zelo veliko taktičnih zamislih. Na treh tekmah je vedno igrala drugače. Ne vemo, kaj pričakovati, ali bodo prišli v popolni postavi. Moramo narediti dobro pripravo, da bo potem lažje,” pravi Razgor.

Eden od nosilcev v novi sezoni bi lahko bil Jaka Malus, ki je s predstavo proti Škofji Loki bil zadovoljen, a poudarja, da so misli povsem usmerjene v Skjern. “Je odlična ekipa. Verjamem v nas in naše navijače. Z njihovo pomočjo verjamem, da lahko pridemo do prvega para točk,” pravi Malus.

Celjani so v zadnjih sezonah presenečali bolj ugledne tekmece, proti na papirju manj uveljavljenim so dostikrat izgubili kakšno točko. Malus je o ciljih pred novo sezono jasen. “Vedno je zmanjkal gol, točka za napredovanje. Vsi si želimo narediti preskok naprej. Glavni cilj je, da pridemo iz skupine. Ne glede na to, proti komu bomo točke osvajali.”

Zadnje novice

Sorodne vsebine