11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Celjski rokometaši čakajo na tekmece v ligi prvakov

V avstrijski prestolnici bodo danes ob 12.30 izžrebali skupine v rokometni ligi prvakov za sezono 2018/19. Slovenski državni in pokalni zmagovalec Celje Pivovarna Laško bo nastopal v eni od dveh elitnih skupin najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Celjska zasedba bo nastopala v skupini A ali B, njeni možni tekmeci pa so francoski Paris Saint-Germain, Nantes in Montpellier, nemška Flensburg-Handewitt in Rhein-Neckar Löwen, madžarska Pick Szeged in Veszprem, makedonski Vardar Skopje, poljski Vive Kielce, španska Barcelona, danski Skjern, beloruski Meškov Brest, hrvaški Zagreb, ukrajinski Motor Zaporožje in švedski Kristianstad.

Na današnjem žrebu bodo tekmice v ligi prvakinj dobile tudi rokometašice Krima Mercatorja. Nastop v elitnem delu so si že zagotovili danska Koebenhavn in Odense, madžarska Györ in Ferencvaros, francoska Brest in Metz, norveška Larvik in Kristiansand, nemški Thüringer, črnogorska Budućnost, romunska Bukarešta, ruski Rostov-Don in švedski Sävehof, po kvalifikacijskih turnirjih pa se bosta med elito prebili še dve ekipi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine