7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Celjske košarkarice merijo na državni in pokalni naslov

Košarkarice Cinkarne Celje se na torkovo prvo domačo tekmo evropskega pokala proti češkem Nymburku odpravljajo z novimi izkušnjami. Uvodna tekma na gostovanju pri Szekszardu je bila dobra šola za naprej, poudarjajo v klubu.

“Igralke so bile deležne novih izkušenj, ki jih bodo poskušale izkoristiti v prihodnje,” je dejal trener Damir Grgić in dodal, da so cilji za letošnjo sezono jasni: “Osvojitev državnega in pokalnega naslova, velika želja pa je nova uvrstitev na zaključni turnir najboljše četverice mednarodne jadranske lige Waba. V evropskem pokalu bo ekipa naredila vse, da se na vseh tekmah prikaže v najboljši luči.”

Predsednik kluba Borut Kop se je zahvalil vsem pokroviteljem, predvsem generalnemu Cinkarni Celje, ki celjskemu klubu omogoča odlične pogoje za delovanje. “Zakorakali smo na evropski parket, led je prebit, prva tekma je za nami, a zdaj smo osredotočeni na drugo, ki jo pred domačimi navijači že nestrpno pričakujemo. Verjamem, da bo tekma dobra.”

“Na prvi tekmi nam ni steklo, morda smo si preveč želele dokazati in upam, da smo se kaj naučile za naprej. Naš glavni cilj je, da naberemo pomembne izkušnje in prepričana sem, da bomo pokazale boljšo igro kot na prvi tekmi. Vsi si želimo zmago, a za zdaj jo je še prezgodaj napovedovati. Obljubljam pa, da bomo dale vse od sebe,” je dejala košarkarica Zala Friškovec.

Kapetanka Larisa Ocvirk je dodala, da igralke že nestrpno pričakujejo torkovo domačo tekmo. “Želimo si polno dvorano, bučno vzdušje in pravi spektakel,” je dejala Ocvirkova.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine