4.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Celje in Domžale v polfinalu slovenskega pokala

Piše: Samo Vidovič

Danes smo dobili prva polfinalista slovenskega pokala. To sta Celje in Domžale.

Celjani so se dolgo mučili z vodilno ekipo druge lige Radomljami. V prvem polčasu so bili boljši, gostje so se šele v drugem polčasu nekako sprostili, jim začeli pretiti. Ključni moment tekme se je zgodil v 83 minuti, ko je bil prestrogo izključen Trdin. Domači so številčno prednost takoj izkoristili. Brecl je v 85 minuti zadel za vodstvo, v sodnikovem podaljšku pa je zmago domačih 2:0 z lepim strelom v zgornji levi kot potrdil Kerin.

Celjani so po dolgem času zmagali, vendar novega trenerja Agrona Šaljo, ki je včeraj zamenjal Jirija Jarošika, čaka veliko dela. Ekipa igra v krču, nekaterim manjka samozavesti. Serija slabih rezultatov v prvenstvu je naredila svoje.

Radomljani so v prvem polčasu preveč rešpektirali Celjane, pretežno branili so se. V drugem so igrali boljše, pokazali več želje po zadetku. Po izključitvi Trdina so popustili in hitro dobili dva gola. Sedaj morajo vse sile usmeriti v prvenstvo, da osvojijo prvo mesto in se uvrstijo v prvo ligo.

Domžale so v enem tednu že drugič premagale Maribor in ga izločile iz pokalnega tekmovanja. V prvem polčasu so bili Domžalčani boljši tekmec, igrali so bolj kombinatorno od Maribora. Povedli so v 23 minuti, ko je strel Šoštarič-Kariča v gol preusmeril Podlogar, vratar gostov Jug je bil nemočen. Drugi gol je v 44 minuti po res lepi kombinaciji več domačih igralcev in povratni žogi Markuša dal Jakupović.

Trener Rožman je ob polčasu zamenjal kar štiri svoje igralce. Ta poteza se je pokazala kot pravilna. V drugem polčasu smo videli popolnoma drug Maribor, gostje so zaigrali bolj čvrsto na sredini, začeli bolje kombinirati.

V 60 minuti je Klinar po asistenci Repasa znižal rezultat in povrnil gostom upanje za polfinale. Do konca tekme so imeli nekatere polpriložnosti, bili blizu izenačenju, a je ostalo pri 2:1 za Domžale.

Zasluženo, predvsem po zaslugi zelo dobrega prvega polčasa. Domžale ostajajo hit pomladi in si za svoje predstave in rezultate v tem obdobju zaslužijo vse čestitke.

Maribor je predvsem v prvem polčasu znova razočaral. Drugi polčas je bil veliko boljši. Očitno je, da trener Rožman še vedno išče najboljšo enajsterico. Verjetno pa je danes dobil odgovor na to, kdo vanjo sodi. Vprašanje je samo, kako bi se tekma končala, če bi začel s tisto postavo, ki je igrala v drugem polčasu.

Jutri igrajo še Drava-Koper in Nafta 1903-Olimpija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine