6.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Celjanom vendarle tri točke

Piše: Samo Vidovič

Celjani so v prvi tekmi sedmega kroga gostili Kalcer iz Radomelj. Obe ekipi sta v zadnjih kolih v negativni seriji. Celjani so v zadnjih štirih tekmah osvojili le točko, Radomljani so po dobrem štartu v sezono v zadnjih dveh tekmah izgubili.

Prvi polčas ni navdušil, videli smo malo priložnosti in strelov na gol.

Celjani so povedli v 26 minuti, ko je Medved podal na desno stran Ivanu Božiću. Ta je streljal naravnost v gostujočega vratarja Šugiča, ki je naredil katastrofalno napako in je žogo z rokama odbil v svoj gol.

Drugi polčas smo gledali odprto tekmo z obeh strani. Dogajanja na igrišču je bilo veliko več. V 53 minuti je Marko Božić po lepem preigravanju in strelu z roba šestnajstmetrskega prostora zadel levo vratnico domačega gola. Minuto kasneje je imel za domače priložnost Ivan Božić, po podaji Begića je streljal mimo desne vratnice.

Gostje so začeli vse bolj pretiti, v 67 minuti je Varga z glavo po podaji Guček streljal čez gol. To je bila imenitna priložnost za izenačenje.

Tudi v 74 minuti so imeli gostje lepo priložnost. Spet je podal Guček, Nuhanović pa je z bližine streljal mimo desne vratnice.

Kar ni uspelo gostom,  je minuto kasneje Celjanom. Po hitrem protinapadu je Begić preigral dva gostujoča branilca in zadel za končnih 2:0. Velemojstrska poteza mladega, osemnajstletnega Begića.

S tem golom je bila tekma odločena, domači so prednost zadržali do konica.

Celjani so končno spet zmagali in so prekinili negativno serijo. Igra še ni na tistem nivoju, ki se od moštva pričakuje. Vseeno pa jim te tri točke dajejo upanje za boljše nadaljevanje prvenstva.

Radomljani nocoj niso razočarali. Imeli so celo večjo posest žoge, v drugem polčasu pobudo na igrišču. Tudi dovolj priložnosti, da zadenejo celjsko mrežo. Pokopala jih je neučinkovitost. Izgubili so tretjič zapored, nujno morajo prekiniti serijo porazov.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine