5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Celjani v zaključku tekme prišli do treh točk

Piše: Samo Vidovič

V izjemno pomembni tekmi za pobeg z dna lestvice sta se sinoči na štadionu Z’dežele pomerila Celje in Aluminij. To je bila prva tekma 23.kroga, ki se nadaljuje danes in jutri. Obe ekipi sta uvodni tekmi spomladanskega dela prvenstva izgubili in se nahajata v zelo neugodni poziciji. Še posebej Aluminij, ki je na samem začelju tabele.

Domači so imeli od samega začetka tekme pobudo, ki se jim je obrestovala v 17.minuti. Takrat je s prostega strela podal Tomić, najvišji v skoku pa je bil Zec, ki je Celjane povedel v vodstvo.

Sledili sta novi priložnosti domačih, vendar najprej Svetlin in nato Begić nista uspeli dati drugega gola, ki bi tekmo rezultatsko popolnoma prevesil v njihovo korist.

Kidričani so bili v prvem polčasu nenevarni,  šele v 42.minuti so imeli prvo priložnost. Po kotu je poskušal Azemović, vratar domačih Rozman je njegov strel obranil.

Drugi polčas je bil bolj zanimiv, do svojih priložnosti so prišli tudi gostje.

Prvi bi v tem delu igre sicer lahko zadel Begić v 55.minuti, takoj zatem pa je Rozman po strelu Turčina preprečil izenačenje.

Gostje so v teh minutah začeli prevzemati pobudo na igrišču. V 58.minuti je Šroler streljal z razdalje, ni bil daleč od uspeha.

Kar mu ni uspelo takrat, mu je v 64.minuti, ko je izenačil iz enajstmetrovke.

Veselje gostov je trajalo le dve minuti. Kuzmanović je po preigravanju uspel premagati Janžekoviča, Celjane je znova popeljal v vodstvo.

V 76.minuti pa je Šroler z lepim diagonalnim strelom še drugič premagal Rožmana. Aluminij je bil na pragu pomembne točke.

Toda Šumarji niso zdržali, v 84.minuti je zmago Celjanom zagotovil Morozov, ki je z leve strani z desetih metrov zadel dolgi kot vratarja gostov Janžekoviča.

V finišu tekme se je spet izkazal Rozman, Celjani so se obranili in zmagali s 3:2.

To je njihova prva zmaga pod vodstvom novega trenerja Rožmana. Do nje so prišli težko, delno so sami krivi za to, saj bi tekmo lahko odločili že pri vodstvu 1:0. Na koncu so morali trepetati za zmago, ki jim daje upanje za naprej. Vseeno igra še ni na tistem nivoju, kot se pričakuje. Preveč je nihanj, slabosti v igri. Predvsem v fazi obrambe.

Aluminij po novem porazu prikovan na dno

Kidričani so po tretjem zaporednem spomladanskem porazu v izredno neugodni situaciji. Točka iz Celja bi bila zlata vredna, bili so blizu, toda v končnici so nepotrebno prejeli tretji gol. Pozitivno je to, da so končno zadeli, celo dvakrat, toda prelahko prejemajo gole. Tu se morajo izboljšati, drugače bodo težko obstali v ligi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine