4.9 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Celjani ugnali Mariborčane, slednji imajo težave pri boju za naslov prvaka

Piše: Samo Vidovič

V prvi sobotni tekmi sta se CB24 Tabor in Domžale v izenačeni tekmi razšla brez zadetkov. Najbolj zaslužna za to, da ni bilo zadetkov, sta oba vratarja, Koprivec pri domacih in Mulalić pri gostih. Obranila sta nekaj nevarnih strelov. S točko so lahko zadovoljni oboji. Tabor bo tudi po tem krogu ostal na sredini lestvice, na šestem mestu. Domžale, ki so imele v torek težko pokalno tekmo proti Mariboru, pa na četrtem. 

Pod drobnogled smo vzeli štajerski derbi med Celjem in Mariborom, ki je bil pomemben za obe ekipi. Maribor lovi Olimpijo na prvem mestu, Celje pa osmo mesto, s katerim bi se izognilo dodatnim kvalifikacijam za obstanek v prvi ligi.

Trener Maribora Rožman je v prvo postavo spet postavil dva mladinca, Kodermana in Gorenaka. Pri Celjanih je nastopila pričakovana enajsterica.

Gledali smo zanimivo tekmo. Prvi je s strelom na gol poskušal Božič, točno v vratarja gostov Juga. Na nasprotni strani sta slabo zaključila Matko in Gorenak. Strel Pihlerja z razdalje v 15 minuti je bil že nevarnejši.

V 22 minuti je bilo po kotu vroče pred mariborskimi vrati. Potem pa v od 29 do 31 minute tri priložnosti za goste. Najprej je Matko z desne strani zadel le stranski del mreže. Potem je vratar Rozman z nekoliko sreče ukrotil strel Santosa, nato pa je Repas z roba 16 meterskega prostora streljal čez gol.

Ko se je zdelo, da je Maribor bližje zadetku, pa so povedli Celjani. Vrbanec je izvajal prosti strel z leve strani, branilec gostov Martinović pa je v slogu vrhunskega napadalca z glavo zadel lastno mrežo.

V 41 minuti velika priložnost za Celjane po protinapadu, a je Božič slabo streljal, točno v Pihlerja.

V drugem polčasu smo prvo priložnost videli v 57 minuti, ko je Martinović po prostem strelu Repasa z glavo streljal čez gol. Tri minute kasneje je Požeg Vancaš pred vrati Rozmana slabo reagiral. Podobno Repas v 69 minuti po predložku Kronavetra.

V 73 minuti je Dangubić zamudil priložnost za povišanje vodstva, takoj zatem pa spet slab zaključek gostov, tokrat Vrhovca.

V 75 minuti je Požeg Vancaš po kombinaciji s Kronavetrom izenačil. Žoga je na poti proti golu zadela branilca Čalušića in ravno toliko spremenila smer, da je bil vratar Rozman nemočen.

Mariborčani so po zadetku močno pritisnili na vrata domačih, ki so se krčevito branili.

V 89 minuti pa so povsem nepričakovano povedli Celjani. Po metu iz avta je Kuzmanović pretekel zaspano mariborsko obrambo in kot na pladnju podal Soklerju, ki je s treh metrov zadel za zmago Celjanov z 2:1.

Novi trener Celjanov Agron Šalja je štartal odlično. Po zmagi v pokalu danes še zmaga proti Mariboru. Celjani so letos spomladi zmagali samo dvakrat, obakrat proti vijoličastim. Z dvema pozitivnima rezultatoma se bodo gotovo psihološko dvignili pred zadnjimi petimi tekmami.

Mariboru se ponavljajo spomladanske napake. Obramba spet ni bila na nivoju, prejeli so dva gola, ki jih ne sme prejeti niti petoligaška ekipa. Ustvarili so si sicer dovolj priložnosti za 2-3 gole, ampak kaj, ko tudi v napadu ni bilo razpoloženega strelca. Z današnjim porazom so si spet zmanjšali možnosti za naslov prvaka. Odvisni so od drugih, igralci Olimpije imajo vse v svojih nogah.

V večerni tekmi sta se Koper in Bravo razšla brez zadetkov. Koper ostaja na petem mestu in je rešen skrbi glede obstanka. Vendar v zadnjih tekmah nekako ne more najti forme, s katero bi se približal ekipam pred njim.  Bravo je sedmi. V zadnjih dveh tekmah se mu rezultatsko ni izšlo. Zato je današnja točka v gosteh pomembna. Še posebej, ker so Celjani v tem krogu zmagali in se približali na šest točk. Prav s Celjem pa bo Bravo igral v torek, ko je na sporedu že naslednji krog.

Zadnja tekma tega kroga bo danes v Ljubljani, pomerila se bosta Olimpija in Aluminij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine