13.8 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Celjani so se rešili pred izpadom

Piše: Samo Vidovič

V soboto sta bili odigrani dve tekmi   33.kroga prve nogometne lige. CB24 Tabor je doma izgubil s Celjem z 0:1. Edini gol na tekmi je že v osmi minuti dal Vrbanec. Najprej je Božič z desne strani streljal, vratar domačih Rener je njegov strel odbil, a le do Vrbanca, kateremu ni bilo težko zadeti prazne mreže.

Domači nogometaši so v prvem polčasu razočarali. Kljub delno večji posesti niso uspeli resneje ogroziti celjska vrata. Celjani so jih z disciplinirano igro držali stran od gola.

Podobno je bilo v drugem polčasu, jalova premoč domačih ni prinesla spremembe rezultata. Tabor je sicer preko Nemaniča in Makoumbuja poskušal izenačiti, a ostalo je pri vodstvu in zmagi Celjanov.

Tabor si je s porazom nekoliko zakompliciral situacijo na tabeli. Še vedno so šest točk pred devetouvrščenimi Celjani, teoretično pa še vedno lahko vpadejo v kvalifikacije. Letos so, za razliko od jeseni, veliko točk oddali na domačem igrišču, bolje igrajo v gosteh.

Celje je z zmago podaljšalo upanje na osmo mesto. Aluminij pred njim ima točko prednosti in tekmo manj. Sprememba na trenerski klopi je pozitivno vplivala na igro in rezultate v zadnjih tekmah.

V Murski Soboti pa je Mura remizirala z Bravom, rezultat je bil 2:2.

Mura je že v četrti minuti povedla. Karničnik je z globinsko žogo našel vtekajočega Mandića, ki je s strelom v dolgi kot premagal gostujočega vratarja Vekića. Ko je Mandić v 42 minuti po napaki gostujoče obrambe z lepim lobom povedel Muro v vodstvo z 2:0, se je zdelo, da je tekma odločena.

Vendar se Ljubljančani niso predali. V 64 minuti je Nukić iz enajstmetrovke izid znižal. Brekalo pa je po kotu v 86 minuti postavil končni izid.

Mura je zapravila veliko priložnost, da dohiti vodeči ekipi, ki se bosta jutri pomerili v medsebojni tekmi. Vodstva z 2:0 ne bi smeli zapraviti. Še posebej ne na takšen način. Pri prvem golu so naredili nespameten prekršek za enajstmetrovko, pri drugem pa je zaspala celotna obramba na čelu z vratarjem Obradovićem.

Igralci Brava so pokazali pravi karakter. Po slabem prvem polčasu so se uspeli vrniti v tekmo in so na koncu zasluženo osvojili točko.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine