4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Celjani ostali brez točk

Piše: Samo Vidovič

Prenovljena ekipa Celja je na štadionu Z’dežele pričakala Maribor.

Že v četrti minuti je sodnik Sagrković zaradi močnega dežja in razmočenega igrišča tekmo prekinil. Prekinitev je trajala dobrih štirideset minut.

V 19 minuti prva priložnost na tekmi. Begić se je znašel sam pred mariborskim vratarjem Jugom, ki je njegov strel obranil. Že v naslednji minuti pa vodstvo Celjanov. Po kotu z desne strani je Zaletel iz voleja neobranljivo zadel. Mariborska obramba ga je pustila samega pet metrov od gola.

Za Maribor je prvič resneje poskusil v 33 minuti Požeg Vancaš, a je streljal točno v vratarja Rozmana.

V 34 minuti se je najprej sam pred Jugom znašel Božić, Jug je obranil. Nekaj sekund kasneje je po desni ušel Šporn in s strelom v bližnji kot premagal Juga. Tokrat je Jug slabo posredoval.

V 38 minuti je po odboju od celjskega igralca Flisa žoga zadela vratnico, tokrat sreča za Celjane.

Maribor je znižal v 43 minuti, v gneči pred celjskim golom se je najbolje znašel Gorenak,  ki je z močnim strelom premagal Rozmana.

Prvi polčas je v celoti pripadel Celjanom. Mariborčani so bili bledi, prebudili so se šele proti koncu polčasa.

Že v 47 minuti izenačenje. Žugelj je na desni strani lepo preigral Mittendorferja in zadel v dolgi kot vratarja Rozmana.

V 52 minuti hitra akcija domačih, ki ji počasna mariborska obramba ni uspela slediti. Begić je že premagal Juga, na gol črti pa je Milec s telesom strel ustavil. Sodnik Sagrković je najprej pokazal na enajstmetrovko in izključil Milca, a si je po ogledu s pomočjo VARa premislil.

V nadaljevanju sta z razdalje poskusila Repas in na drugi strani Medved.

V 71 minuti je Alvir zapravil veliko priložnost,  Rozman je njegov strel odbil v kot. Po kotu pa je bil najvišji v skoku rezervist Martinović,  ki je s pomočjo vratnice poslal žogo v mrežo.

Priložnost za izenačenje je v 88 minuti zapravil Sokler, Jug je njegov strel odbil v kot.

Na koncu zmaga Maribora s 3:2. Gledali smo izvrstno tekmo, takšnih si v naši prvi ligi lahko samo želimo.

Celjani so bili v prvem polčasu odlični, z lahkoto so prihajali pred vratarja Juga, ki je popravljal napake svojih branilcev. Po menjavi hitrega Begića v 61 minuti so padli, niso bili več tako nevarni v napadu. Izgubili so hitrost, prodornost, ki jo je mladi Begić izkazal.

Imeli so dobljeno tekmo, veliko priložnost pri 2:2, na koncu so ostali brez točk.

Mariborčani so bil večji del prvega polčasa slabi. Predvsem obramba je bila katastrofalna. Celjani so se nekajkrat dobesedno sprehodili skozi sredino do gola Juga. Gol Gorenaka jih je vrnil v igro.

Trener Rožman je v drugem polčasu odlično menjal, po vstopu Martinovića je nekoliko spremenil sistem igre. To je prineslo boljšo igro v polju, uspeli so nevtralizirati hitre prehode Celjanov v napad. Naenkrat so postali nevarni za gol Celjanov. S tremi točkami so lahko prezadovoljni.

Tekma med Domžalami in Olimpijo je preložena na kasnejši termin.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine