3.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Celjani na domačem terenu remizirali

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 11.kroga sta se pomerila Celje in CB24 Tabor. Tekma se je končala brez zmagovalca, na koncu je bilo 2:2.

Prvi polčas so dobili gostje. Edini gol je v 40 minuti dal Stančič, ko je po kotu Mihaljevića zadel z glavo.

Isti igralec je v 55 minuti po lepem protinapadu in podaji Kouaoa povišal vodstvo Tabora.

Sledili sta izjemni priložnosti Celjanov za znižanje izida. Najprej Medved in nato Božić sta se sama znašla pred vratarjem Koprivcem, a ga nista uspela premagati.

V 75 minuti sta ista igralca zrežirala akcijo za priključek, Medved je zadel za 1:2.

V 79 minuti je razpoloženi Stančič zadel vratnico. Minuto zatem pa je Božić s prostega strela z osemnajstih metrov izenačil.

Celjani bi lahko v 84 minuti prišli do popolnega preobrata. Po akciji Begića je strel Jakobsena z bližine Koprivec obranil.

Ostalo je pri neodločnem izidu.

Celjani so se pod vodstvom novega trenerja Simona Sešlarja izvlekli iz neugodnega položaja, lahko so zadovoljni z izidom. Šele po vodstvu gostov z dvema goloma razlike so se prebudili,  svoje so naredile tudi menjave. Na koncu so imeli celo možnost za zmago. Skrbi jih lahko slaba igra v obrambi.

CB24 Tabor nadaljuje z dobrimi predstavami, pod vodstvom Dušana Kosića v štirih prvenstvenih tekmah še ni izgubil.  Danes so Kraševci do svojega drugega gola igrali zelo dobro, po zanesljivem vodstvu pa so popustili, dovolili Celjanom, da so prelahko prihajali pred njihov gol. Imeli so tudi smolo pri strelu Stančiča, tu so odločali centimetri.

Tablica po 11.krogu:

Bravo 22 točk, Koper 20, Olimpija 19, Maribor 17, Mura 16, CB24 Tabor 15, Domžale in Celje 11, Aluminij 10 ter Kalcer 8 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine